VESTHIMMERLAND: I hvert fald blev søndagens snapsetur på De Himmerlandske Heder en af de varme af slagsen.

Trods 30 grader og ingen vind, så troppede 24 deltagere op til den traditionelle naturformidlingstur med fokus på naturens spisekammer og urter til snaps.

På en rundtur i De Himmerlandske Heder, ad gamle hjulspor fra Middelalderen, forbi Skarpsalling karrets fundsted, videre ad den markerede Hærvej fortalte biolog Per E. Rasmussen og naturvejleder Karin Winther om de mange blomster, træer og bær på ruten og deltagerne fik mulighed for at indsamle egne snapseingredienser.

Ved shelter-pladsen ventede Bodil Nymark fra Herregården Hessels Snapselaug. Klar til at fortælle om de mange muligheder for at blande hedens herligheder med snaps. Bl.a. fortalte hun, at netop den fantastiske flotte lyng, der blomstrer i store lilla flader på heden, er god at tage, hvis man kommer træt hjem fra job og trænger til at falde lidt ned og sadle om, så man kan hygge sig med familien. Lyngsnapsen sikrer at kroppens stresstærskel bliver klar, så man er klar til aftens meritter.

Om det virker vides ikke helt med sikkerhed, da naturen på De Himmerlandske Heder også er stressnedsættende, men deltagerne fik i hvert fald mulighed for at smage på de mange kryddersnapse og selv teste virkningen.

Hvad mange ikke ved, så ligger der en kilde bag shelterne, hvor det skønneste 8 grader kolde vand springer året rundt. Dette vand nød alle efter en varm vandring og varmegivende snapsesmagsprøver.

-Efter sigende så skulle vandet give evigt ungdom, og det synes vi nu alle virkede lige med det samme, fortæller naturvejleder Karin Winther efter turen.

e-max.it: your social media marketing partner