Boligsalg mangedoblet på Farsø-egnen

FARSØ: Ligesom i resten af landet er boligsalget i Farsø-området mangedoblet. Det er en af de brancher der har været upåvirket af corona-situationen, man kan nærmest sige tværtom.

Ejendomsmægler Casper Ilsø Vinther fra EDC Danebo – Farsø fortæller, at der især har været rift om områdets sommerhuse, hvor salget er fordoblet i forhold til sidste år.

-Mange har taget den beslutning, at når man nu ikke kunne komme udenlands denne sommer og måske heller ikke næste sommer, så har man taget springet og købt sommerhus, fortæller Casper Ilsø Vinther.

 

 

De lokale ejendomsmæglere Casper Ilsø Vinther fra EDC Danebo Farsø og Trine Munk Johansen fra Realmæglerne fortæller de har et særdeles travlt år med handel af både sommerhuse og helårshuse. De oplever en flerdobling af antal handler.   
 

Det samme har man mærket hos Farsøs anden ejendomsmægler Real Mæglerne, hvor ejendomsmægler Trine Munk Johansen, fortæller at der også har været rift om sommerhusene her – og af samme grund.

-Måske det er en impulsiv beslutning at købe sommerhus på baggrund af Corona, men vi har haft meget tilfredse købere inden for alle priskategorier, og jeg er sikker på at de har haft en rigtig god sommerferie og nyder deres hus. Men hvis de nye sommerhusejere bliver trætte af sommerhustilværelsen om nogle år, ja så er vi også klar til at sælge for dem igen, siger Casper Ilsø Vinther.

Også på privatbolig markedet er der blevet sat et ”solgt” markat på mange boliger indenfor den seneste tid. Her ligger salgstallene også over sidste år.

-Mange har benyttet Corona-tiden, hvor man enten har været hjemsendt eller har arbejdet hjemmefra til at tænke i boligtanker – enten med at sælge eller købe, fortæller Trine Munk Johansen.

-Vi befinder os i en tid hvor efterspørgslen er større end udbuddet, og derfor er mange boliger blevet solgt inden de knapt nok er blevet slået op. Men det begrænsede udbud har også gjort at ejendomme med længere liggetider er blevet solgt på kompromisser fra købers side og forhandling. Men det er ikke de store afslag der er blevet givet, og det skyldes, at det lige nu finansieringsmæssigt er gunstigt at købe hus, forklarer Trine Munk Johansen.

Det eksplosive salg har ikke taget sin afslutning endnu. De lokale ejendomsmæglere ligger lige nu vandrette for at følge med.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: