VESTHIMMERLAND: Limfjordsmuseet i Løgstør er denne sommer begyndt at udleje cykler. Begrundelsen er, at sejlere kan komme længere rundt i området.

Med et tilskud på kr. 193.000,- fra ”Puljen til turistfremme ved Himmerlands Vestkyst 2020” har Limfjordsmuseet investeret i 15 el-cykler og 10 klassiske cykler, der skal føre besøgende rundt i hele Vesthimmerland.

Målet med cykeludlejningen er ambitiøst. Udover at besøgende skal kunne leje cykler både på time- og dagsbasis er tanken også, at de på sigt skal kunne få en guide med. Der er også blevet investeret i en ladcykel, hvor ideen er, at en guide kan medbringe forfriskninger, billedmateriale til historiske ture, våddragter og snorkelgrej eller noget helt fjerde til specielle, guidede ture. Det er altså ud over en øget service til egnens gæster også et kultur- og naturprojekt, hvor de guidede ture har fokus på kulturturisme.

Der skal desuden videreudvikles på samarbejdsaftaler med aktører i området, så det bliver endnu mere attraktivt for de cyklende gæster at bevæge sig rundt. På den måde skulle cykeludlejningen både komme til at gavne gæster og aktører i endnu højere grad.

Limfjordsmuseet har valgt primært at satse på el-cyklen.

-Vi har valgt en moderne og dansk designet el-cykel af høj kvalitet. Vi har særligt valgt el-cyklen, fordi det er muligt at nå længere og alle kan være med – også selvom den gode form er forsvundet på ferien. Der er naturligvis også klassiske cykler til dem, der selv ønsker at stå for fremdriften, forklarer museumsdirektør Anders Bloksgaard. 

Alle cykler er med ekstra stærke dæk, men skulle uheldet alligevel være ude, står Limfjordsmuseet klar til at hente de nødstedte.

-Hvis det er muligt, får de leveret en anden cykel i stedet. Ellers fragter vi dem naturligvis tilbage til udgangspunktet Limfjordsmuseet, uddyber Anders Bloksgaard.

Cyklende gæster kan eksempelvis bevæge sig langs Frederik VII’s Kanal, hvor biler ikke må færdes. Herfra kan de cykle ud mod f.eks. Glenholm Vingård, Næsbydale, Livø, Vitskøl Kloster, Stenaldercentret eller helt til Hvalpsund og Herregård
en Hessel.. Måske vil de hellere besøge Vilsted Sø eller køre langs Himmerlandsstien mod Aars. Hvis de i stedet ønsker at bevæge sig nord på, er Aggerborg et oplagt mål sammen med de historiske bunkere og kalkværket.

e-max.it: your social media marketing partner