Hot Sommer mandag i ”ny” udgave – FOTOS

ARSØ: I dag mandag sprang Farsø ud som sommerby – nærmere bestemt Hot Sommer by, som der er tradition for.

Alligevel, var man spændt på hvordan den aktuelle corona situation ville påvirke sommeraktiviteten.

Fra Farsø Handelsstandsforening og Hot Sommer udvalget var forarbejdet gjort grundigt, således såvel aktører som gæster kunne føle sig trygge.

I Farsø midtby var fire torve taget i brug, ligesom midtbyen var afspærret, således man kunne gå ude midt på gaden og dermed få plads og holde afstand.

 

Den første mandag bød på gammeldaws landsmandsliv som tema.  Og helt bevidst havde man fordelt veterantraktorer, laug fra Hessel og andre udstillere på arealerne for at fordele folk.  På den måde kunne folk stå og iagttage aktiviteterne og hyggesnakke rundt omkring.

 


 

Streetfood er en nyhed i år i Hot Sommer sammenhæng. Dermed er der flere valgmuligheder for aftensmad end tidligere. Noget var såkaldt ”gåmad”, mens andet krævede et bord at stå eller sidde ved. Alle ønsker blev opfyldt med afstand.
Med hjælp fra en gruppe frivillige, der agerede ”coronapoliti” i gule veste, og udstyret med sprit og aftørringspapir, var der hele tiden sørget for rene spiseborde, når nye spisende kom til.

Der er ingen tvivl om, at folk har taget streetfood til sig, så desværre måtte der meldes udsolgt inden aftenen var omme. Men det er erfaringer der nu tages hånd om til næste mandag.

Sommerhandlen i butikkerne var der gang i fra om formiddagen – med fuld tryk på!. Butikkerne kan nu mærke at der er sommerferie og turisterne er kommet til området. Noget man glæder sig overordentlig over i butikkerne, efter at foråret som bekendt med tvungen nedlukning i mange butikker, gav røde tal på bundlinjen.

Der er lige nu sommerudsalg i Farsøs butikker og god mulighed for at gøre en god handel.

 

I Farsø Rådhuscenter, var der ud over sommerhandel også arrangeret Hot Sommer Menu på Centertorvet og ansigtsmaling for børn. Begge dele var der stor interesse for.

Nyt var det at se, at ansigtsmalerne udførte deres arbejde med mundbund og hyppig afspritning. Men sådan er det med så meget i denne tid.

På næste mandag er Hot Sommer klar igen.

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: