HVALPSUND: Hvalpsund Strand er hvert år besøgt af mange mennesker, både lokale og turister.

Aquapark ved Hvalpsund Strand
- Vi ønsker at etablere et bademiljø som kan tiltrække endnu flere, og få folk til at vælge Hvalpsund som den by de vil tilbringe deres sommerferie i.  Det kan være som gæst på campingpladsen, eller i et af de mange sommerhuse som kan lejes. Vi tror på, at et tilbud som en Aquapark vil få især børnefamilierne til at vælge Hvalpsund, siger Per Sørensen fra Hvalpsund Borgerforening.


Her ud for Hvalpsund Strand vil der lidt efter lidt blive opbygget en Aquapark. 

Borgerforeningen arbejder hele tiden på nye faciliteter og aktiviteter i Hvalpsund. Ideerne har man, men det er ikke altid at pengene er der. Som regel søges der fonde, ligesom overskuddet fra Havnefesten spæder til.

Men i år bliver der ingen havnefest, og derfor er det kærkomment at Vesthimmerlands Kommune har en turismepulje, som nye initiativer vil støtte.

Starter med vandtrampolin
-Vi har søgt puljen om penge til en vandtrampolin. Trampolinen forestiller vi os, skal være det første ud af flere elementer i en aquapark ved Hvalpsund Strand, siger Per Sørensen.

Borgerforeningen har sammen med Den Frivillige Turistgruppe, der står for turistinfohytten, søgt kr. 57.000 til vandtrampolinen og har fået dem.

Vandtrampolinen vil derfor være i vandet om kort tid.  Den er 6x6 meter og vil kunne benyttes af op til 6 personer ad gangen, som kan hoppe løs. Men den kan naturligvis også bruges som et flydende opholdssted.         

Flere redskaber med tiden
-Vi ønsker på sigt at etablere flere redskaber i området ud for badebroen. Der findes flere forskellige typer rutsjebaner, som vi vil forsøge at skaffe midler til via fondsansøgninger og egne midler, fortæller Per Sørensen.

Benspænd fra Kystdirektoratet
Der har ellers været spændt ben for projektet, da Kystdirektoratet i første omgang har sagt nej til en udvidelse af badebroen, som skal være udgangspunktet for aquaparken. Det betyder, at man denne sæson må svømme længere ud for at komme op på vandtrampolinen.

-Vi ønskede i første omgang badebroen udvidet i T-form, altså med en flydepanton for enden, men en rundspørge har fortalt os, at der er større interesse for en badebro i hesteskoform. Det betyder, at vi lige nu har en ny ansøgning inde omkring en badebro nr. 2.. På den måde kan den føromtalte flydepanton spændes ud mellem de to badebroer og danne en hesteskoform. Flydepantonen vil om vinteren blive flyttet til lystbådehavnen i Hvalpsund, hvor vinterbaderne vil få gavn af den. På den måde skal den ikke ”pakkes væk” for vinteren, forklarer Per Sørensen om projektet.

Vandtrampolinen vil derimod blive pakket væk. Den har en forventelig sæson på 8 uger fordelt over juni, juli og august måneder.                    

e-max.it: your social media marketing partner