FARSØ-EGNEN: Det er ikke let at være arrangør af Skt. Hans.

For to år siden var det et afbrændingsforbud der drillede, i år er det afstandsregler - grundet Corona, der spænder ben for de mange hyggelige Sankt Hans arrangementer i lokalområdet.

Derfor er de fleste også aflyst - ihvertfald de store offentlige af slagsen. Trend Strand, Hvalpsund Strand, Farsø Søanlæg, der samler mange hundrede til hygge med bål, taler, midsommervise og musik, har aflyst deres Skt. Hans arrangementer tirsdag aften.  Foreningerne bag de store arrangementer hverken må – og tør heller ikke, samle flere hundrede omkring bålene.

I Ertebølle griber man det anderledes an. Her er der tale om en aften gåtur – med en rute der går forbi bålet på Sønderstrand – en såkaldt ”walk by”. Men der bliver altså ingen fællessang eller tale.   

Det kan derfor godt være, at man rundt omkring i de private haver i stedet finder bålfadene eller grillerne frem for at fejre Skt. Hans. På den måde kan man alligevel markere Skt. Hans i hyggeligt samvær, måske endog i selskab med Phillip Faber og Fællessang på tv.

e-max.it: your social media marketing partner