FARSØ: Sidste mandag rykkede entreprenøren fra nedrivningen af Strandby Skole til Farsø, nærmere bestemt til Farsøs gl. mejeri der også står til nedrivning.

Her startede man med at rydde for de sidste efterladenskaber samt påbegyndte miljøsaneringen af bygningen for miljøfarlige og miljøskadelige stoffer. Mest opsigtsvækkende var det at den hvide facademaling skulle fjernes, der tilsyneladende er miljøskadelig.

Bag malingen gemte sig de røde mursten, som mejeribygningen er ”født” med og fremstod med indtil flere ombygninger af bygningen gjorde det nødvendigt at dække stenene og fremstå kridthvid.

Om nedrivningen vil være tilendebragt inden sommerferien, som planlagt, står lige nu uvist. Men nedrivningen vil helt sikkert ikke stå upåagtet hen, da bygningen er så markant ved Søndergade og har været nedrivningstrængende i mange år.

Når mejeribygningen er fjernet, vil der blive anlagt p-plads til fordel for gæster på Johannes V Jensen og Thit Jensen Museet, der pt. kun kan tilbyde få p-pladser.


Farsø Mejeri blev opført i 1888

e-max.it: your social media marketing partner