VESTHIMMERLAND: – Så er vi tilbage igen med en flot buket af arrangementer, lyder det fra Vesthimmerlands naturvejleder Karin Winther.

Coronavirus har desværre betydet, at den landsækkende kampagne ”Vores Natur” ikke er blevet afviklet som forventet, men efter de seneste retningslinjer, så lægger vi fra land med to meget spændende naturvandringer på Louns og Højris og i den første uge af sommerferien, hvor vi afvikler sommerferieskole for familier, lyder det videre fra Karin Winther.

Mens alt andet har været, hvad det ikke plejer, så har naturen trukket i de fineste festklæder. Det flotteste forår med varme og nu den livgivende regn, betyder at naturen strutter af skønhed og kvitterer med de flotteste naturoplevelser, fortæller naturvejlederen

Den kommende søndag lægger vi ud med ”De vilde blomsters Dag” på fantastiske Louns.  Vi går vi på jagt efter sjældne og karakteristiske plantearter, som vokser på Louns. Vi forsøger bl.a. at finde fem sjældne og fredede orkideer i istidslandskabet ned mod Limfjorden, med på turen er hortonom Lone Kjær fra Botanisk forening.

Søndagen efter sætter vi igen fokus på ”Vores Natur”, denne gang ved Højris, hvor det er biodiversitet, unikke insekter, sommerfugle, vilde orkideer og oprindelig egeskov, der er på programmet. Det var i øvrigt også i dette område den første bæver i Vesthimmerland blev spottet. Med på turen er ”kratlusker” Henrik Søndergaard, der er kommet i området de seneste 20 år.

Dette års sommerferie-familiearrangementer afvikles de tre første dage i sommerferien, hvor Nature Rangerne er med. Arrangementer har emner som Istidslandskabet i Uhrehøje, ”Kok amok” med indsamling og tilberedning af mad fra naturen, og endelig kukkelure-kassequiz.

Karin Winther gør i denne coronatid med restriktioner opmærksom på, at selvom alle arrangementerne er gratis, så kræves der alligevel tilmelding, da der indtil videre max. må være 50 deltagere.

e-max.it: your social media marketing partner