FARSØ: Det tidligere posthus på Stationsvej har siden februar været under ombygning til kommende SFO for op til 90 børn og 5-6 pædagoger.  

Ombygningen, som er foregået i en regulær bygningen viste sig dog hurtigt at have vise mangler alligevel. Blandt andet var det dårligt isoleret i gulv og loft, men det gjorde en ekstra bevilling på kr. 500.000 dog op med.  

SFO børnene rykker ind på mandag
-Det er blevet så godt, siger Dorthe Rolighed, SFO og Indskolingsleder på Farsø Skole, mens hun viser rundt i bygningen, der fra på mandag vil sprudle af liv når SFO børnene rykker ind.
 

Ud over isolering gør troldtekt lofterne så meget for akustikken, ligesom de mange vinduer hele vejen rundt gør det for de åbne lyse rum. Gulvvarmen gør også at varmefordelingen er blevet meget bedre, og man kan tumle rundt på de linoleumsbelagte gulve. Før var her kun radiatorer langs væggene, siger Dorthe Rolighed, der tilføjer at også samtlige husets el-installationer er blevet skiftet.     

Mange funktionsrum
Huset har mange funktionsrum, så ethvert barn kan dyrke sine interesser, hvad enten det er krea, træarbejde, læsning, leg med dukker eller bare at tumle. Derudover er der fællesrum til spisning, garderobe, toiletter, personalerum og kopirum.    


Huset indeholder mange funktionsrum. Her er det Krearummet


Men der er naturligvis også et tumlerum

-Vi har været en arbejdsgruppe som har fået lov til at indrette huset, og her har vi taget højde for at børn er meget forskellige og har forskellige interesser. Desuden skal de også have lov at bestemme om de vil lege i grupper eller sidde for sig selv, forklarer Dorthe Rolighed.  

Endnu mangler der billeder på væggene, men det kommer.  

Farsø Skoles anden SFO ordning holder til i Kometen, som ligger lige ved siden af posthuset , og huser 0. og 1. klasses SFO.

Pluto børn har ikke haft egne lokaler siden 2014
”Pluto børnene”, der går der går i 2 og 3. klasse har i siden 2014 måttet dele fællessalen med skolen, hvilket ikke har været optimalt. Da man dagligt har skullet stille borde og stole samt legetøj frem og tilbage.
 

De ca. 60 børn herfra rykker nu i posthuset. SFO’en vil fortsat hedde Pluto, selvom den rykker til nye lokaler.  

Huset kan også bruges i skoletiden
SFO’en vil have et stort fællesrum, der kan bruges til aktiviteter men også til projektorfremvisninger.
 

Da SFO’ børnene først går i SFO fra kl. 13.13, forudser Dorthe Rolighed at dette unikke rum vil blive brugt af skoleklasser i skoletiden.  

-Huset er til for at blive brugt, men det er naturligvis først og fremmest SFO Pluto’s hus, siger Dorthe Rolighed.      

P-pladserne udenfor SFO’en bibeholdes. I skoletiden er det skolens personale der vi holde parkeret her, mens pladsen om eftermiddagen vil afhentningsplads for forældrene.    

For enden af huset vil der desuden blive opsat bænke til udeophold.         

Indvies først officielt til september
Det nye hus vil først blive officielt indviet til september, men da er huset for længst blevet indtaget af SFO børnene og her vil der ikke kun være 60 Pluto børn men snarere 75, da det nye skoleår er gået i gang.

e-max.it: your social media marketing partner