ERTEBØLLE: Ganske vist kan Cafe Ertebølles popularitet sikkert allerede nu bruge de ekstra kvadratmeter, som de nuværende Corona-regler foreskriver for cafeer.

Udvidelse og renovering
Men byggeriet og udvidelsen af Cafe Ertebølle med 120 ekstra kvadratmeter går først i gang til september hvor campingsæsonen går på hæld. For ud over en udvidelse af Cafe Ertebølle, så bliver de gamle toilet- og køkkenfaciliteter fra 1969 også ombygget og udvidet. Arbejdet udføres af lokale håndværkere.  

75 ekstra gæster i cafeen 
-Vi får dermed et helt moderne og meget funktionelt indrettet hus, der også klarer de yderligere 75 pladser i cafeen og den ekstra køkkenkapacitet det kræver, fortæller campingpladsejer Lars Brandt.  

Selvom Ingrid og Lars Brandt årligt fremtryller nyheder på campingpladsen, såsom en total renovering af den gule gård til forsamlingshus og festlokaler, nye campinghytter med eget bad, Cafe Ertebølle med pandekager som hovedingrediens, luksus campingtelte, så hører den forestående udvidelse og renovering til i den dyre ende.  

-Den er vi villig til at tage, for vi har besluttet at denne campingplads er vores liv og vores arbejdsplads mange år frem i tiden, forklarer Lars Brandt.  

Erhvervspris for nye tiltag hvert år
Sidste år modtog Ingrid og Lars Brandt Farsø Erhvervsråds erhvervspris for deres foretagsomhed, og netop foretagsomhed er vigtig for at kunne drive campingplads i dag. Med etableringen af Cafe Ertebølle for to år siden, fik campingparret en ny indtægtskilde, som kan være meget nyttig som supplement i en campingvåd sommer, og som er med til at udvide sæsonen.  

For det er langt fra kun campinggæster der spiser i Cafe Ertebølle. Pandekagekonceptet har nemlig bredt sig vidt og bredt hvilket betyder at både lokalbefolkningen - men også gæster langsvejs fra, lægger vejen omkring Ertebølle.  

Busselselskaber er de nye gæster
Nu ønsker Ertebølle at folk kommer i busser. 

-Vi har lavet et nyt samarbejde med Stenaldercenter Ertebølle, der henvender sig til busselskaber. Nu kan man komme til Ertebølle og både få et spændende historisk indblik i vores kulturarv stenalderen og få en frokost i Cafe Ertebølle i vore nye lokaler. Med plads til 75 personer kan busgruppen få det nye lokale helt for sig selv, fortæller Lars Brandt om konceptet, som han håber også kan komme til omfatte samarbejde med andre besøgssteder i Vesthimmerland.  

Men lige nu er sæsonen på campingpladsen og Cafe Ertebølle ved at tage sin start.  

-Det glæder os overordentlig meget at genåbningen af Danmark sker lige nu, så det ikke går så meget ud over vores sæson, siger Lars Brandt, der allerede nu har godt med pandekagebestillinger til Cafe Ertebølle, ligesom gæsterne på campingpladserne også har meldt deres ankomst til Kr. Himmelfart og Pinse.

 

e-max.it: your social media marketing partner