FARSØ: Efter præcis to måneders nedlukning kunne Farsø Rådhuscenter mandag genåbne.

Der var stor glæde at spore, så stor at dannebrogsflagene vejrede ved centerindgangene og langs hovedgaden.

-Det skal markeres det her, det er stort, lød det smilende glad fra formand for Centerforeningen Klaus Hansen, der er indehaver af Sportigan i Farsø Rådhuscenter.


Dette foto er fra mandag formiddag, hvor centret lignede sig selv med masser af gadevarer foran butikkerne. Men ikke mindst også kunder igen. Bemærk der bliver holdt afstand.  

-Vi glæder os virkelig til at komme i gang og se kunderne igen.

Han, den øvrige bestyrelse og centerets aktivitetsudvalg havde allerede været i gang et par dage i forvejen med forberedelserne.

-Vi ventede spændt onsdag og torsdag på Statsministerens udmelding. Vi var meget overbeviste om at vi var blandt dem der måtte genåbne, fortæller Klaus Hansen. Det var vi heldigvis – og vi klar til at rigge centret til med skiltning, anvisninger og håndspritautomater.             


Indehaver af Din Tøjmand, Finn Bisgaard glæder sig til at byde kunderne tilbage. Og som det fremgår af skiltet. Husk at handle lokalt, det er vigtigere end nogensinde.                

Også butiksindehaverne har trippet med hensyn til at slå dørene op for kunderne.

-Det har været to hårde måneder, lyder det fra Finn Bisgaard, indehaver af Din Tøjmand i Farsø Rådhuscenter. Vi har jo butikkerne fyldt med masser af forårsvarer, som bare venter på at blive solgt. Så vi har et efterslæb på salg af disse varer, som vi håber kunderne vil hjælpe os af med. Så vi kan kun opfordre til at kunderne kommer og handler hos os, vi er afhængige af det.

Der er ingen tvivl om at to måneders tvangslukning, som 10 af centrets 17 butikker har været omfattet af i hele perioden kan mærkes. For faste udgifter og ingen indtægter, skal der en solid kistebund til at klare. Derfor har flere af butikkerne også benyttet sig af hjælpepakken omkring lønkompensation, da man har været tvangslukket og ikke har kunnet drive forretning, hvor gerne man end ville.

Der er derfor virkelig brug for, at der kommer gang i handlerne i igen.  Og ikke mindst at lokalbefolkningen handler lokalt i de fysiske butikker - fremfor på nettet, som mange af Farsøs kunder under nedlukningen har haft rigelig med tid til at udforske og lade sig friste af.

Nethandlen går ikke længere, hvis butikkerne i Farsø skal komme godt i gang igen ovenpå Corona krisen. Så budskabet er kort og godt - det er lokalbefolkningens ansvar at værne om de lokale butikker ved at handle i dem.     


Det lysner for detailhandlen i Farsø. Nu må alle butikker holde åbent.           


     

   

 

e-max.it: your social media marketing partner