FARSØ: Sidste år blev blodbussen nedlagt og kort tid efter Vesthimmerlands Donorkorps. Hele vejen igennem har regionspolitiker Pia Buus Pinstrup ytret sin utilfredshed i Regionsrådet og Patientudvalget omkring nedlæggelsen af tappeordningen i Vesthimmerland.

Og hun giver ikke op!. Hun foreslår nu, at tappeenheden på Hobro Sygehus en gang om ugen kommer til Farsø Sygehus for at tappe de Vesthimmerlandske bloddonorer, som der er mange af.

Men langt fra i det antal på 900 donorer, som Vesthimmerlands Donorkorps havde.  

Det kommer som effekt af, at donorerne ikke er villige til den lange transport for at afgive blod, og det tidsforbrug der er ved det. Det drejer sig om, at køre 30 til 40 kilometer for at komme til det nærmeste tappested på Hobro Sygehus eller 60-70 km til sygehuset i Aalborg. 


-Jeg har fra mange tidligere medlemmer af Vesthimmerlands Donorkorps fået at vide, at det ikke af uvilje at de ikke længere afgiver blod, men det nu er for besværligt og tidskrævende, siger Pia Buus Pinstrup, og fortsætter:

Der skal afsættes flere timer til det, og er man på arbejdsmarkedet er hverken donor eller arbejdsplads villige til at bruge tiden på det.  

Det er tilgængeligheden der halter. Vi er det sted i landsdelen med det færreste antal tappesteder.       

Ved at invitere de donorerne fra Vesthimmerland Donorkorps tilbage, vil man få en saltvandsindsprøjtning der kan mærkes, man skal ikke ud at finde nye. Men det forudsætter et tappested i Vesthimmerland.        

Hun har derfor bragt problemet op i Regionens Patientudvalg, og er kommet med forslaget om etableringen af et lille tappested på Farsø Sygehus med bemanding fra tappeenheden i Hobro en gang om ugen. 

Forslaget har dog ikke vundet politisk gehør i Patientudvalget.  Pia Buus Pinstrup vil derfor i stedet bringe forslaget til regionsbudgettet 2021, og hun vil nu få lavet beregninger på hvor lidt det vil koste. 

-Der mangler blod og donorer. Det viste sig hurtigt efter at tapningen blev nedlagt i Vesthimmerland. Men med ganske få midler, kan vi få donorerne tilbage ved at arrangere tapning på Farsø Sygehus. Jeg ved donorerne er villige til det, og så er problemet ligesom løst, siger Pia Buus Pinstrup        

 

e-max.it: your social media marketing partner