VESTHIMMERLAND: I Vesthimmerlands Kommune har man i forbindelse med den nye Plan- og Bæredygtighedsstrategi øget fokus på klimaet – dette med et ønske om at gå ”den grønne vej”.

Ud fra devisen, at det nytter at gøre noget lokalt, har man siden 2018 således arbejdet på at finde grønnere løsninger de steder, hvor det kan lade sig gøre.

Som det nyeste skud på stammen af tiltag, har Park og Vej i Vesthimmerlands Kommune investeret i en el-bil samt to el-cykler. De miljøvenlige transportmidler skal benyttes i forbindelse med bl.a. vedligeholdelse af parker og fortov og kommer dermed til at erstatte nogle af de dieseldrevne vejmandsbiler, der indtil nu har prydet bybilledet i Vesthimmerland.

I Park og Vej ser man den nye investering som meningsfuld, idet de grønne transportmidler gør det nemt at befærde sig på fortove og i parker, når disse skal vedligeholdes. 

I først omgang kommer el-bilen og el-cyklerne til at køre rundt i henholdsvis Aars og Farsø. Mens de to el-cykler allerede er kommet i brug, forventes det, at el-bilen er klar til at komme ud at køre indenfor de næste par uger.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner