VESTER HORNUM: Nye kunder og væsentlig mere salg pr. kurv. Det er to rigtig gode meldinger fra Min Købmand i Vester Hornum, der under den nuværende Corona situation favoriseres blandt de lokale kunder og dermed har omsætningsfremgang.

Årsagerne til at handlen bliver lagt lokalt er flere. Det kan være at beboerne holder sig hjemme – af frygt for smittefare, fordi de er sendt hjem eller fordi de er på hjemmearbejde.  

Købmand Michael Frederiksen, mærker tydeligt coronaens betydning for den lokale handel i butikken. Hans omsætning i købmandsforretningen er steget ca. 15 procent siden Danmark lukkede ned for en måned siden. 

-Dem der kommer i butikken køber meget større ind – og det er de traditionelle dagligvarer såsom brød, pålæg og frostvarer, siger Michael Frederiksen. Han tilføjer, at han også har de efterspurgte varer såsom håndsprit og toiletpapir.  


Købmand Michael Frederiksen glæder sig over at kunderne lige nu handler lokalt. Han håber det varer ved,
og kunderne ser fordelen ved at have deres lokale dagligvarebutik.  

Bringer varer ud
Der hvor hans butik dog virkelig har fået et boost er vareudbringning. Her oplever han en fremgang på 300-400%.  

-Normalvis har jeg kun vareudbringning på onsdage, men efterspørgslen lige nu gør at jeg kører ud hver dag. Det er især ældre borgere, der lige nu føler sig utrygge ved at gå ud at handle p.g.a. smittefaren, eller ikke har muligheden for at komme afsted, der benytter sig af tilbuddet. Og så har jeg også fået telefonnummeret med i min annonce i avisen, så man kan ringe sin bestilling ind. Desuden tager jeg imod kontanter ved aflevering. Det er services, der spiller ind, ligesom al levering foregår i fødevaregodkendt bil med blandt andet fryser, fortæller Michael Frederiksen.  

Vareudbringningen fordeler sig ligeligt i nærområdet med en 1/3 til henholdsvis Vester Hornum, Hornum og oplandet, og i flere tilfælde tages der ikke gebyr for udbringningen, især når det gælder fødevarer.  

Han glæder sig også over, at flere af hans kunder handler for andre og viser hjælpsomhed overfor dem som ikke selv kan komme i butikken.  

Service og en god snak
Men de kunder der kommer i butikken får til gengæld den samme service som Michael Frederiksen altid giver sammen med god snak.  

Og det kan der godt gives selvom der skal holdes afstand mellem købmand og kunde og kunde til kunde.  

-En stor ros til kunderne for det, siger Michael Frederiksen, der lige nu gør ekstra meget ud af rengøringen i butikken og spritter af, af hensyn til kunderne og ham selv.  

Husk hvor vigtigt det er at handle lokalt
Selvom købmand Michael Frederiksen, ligesom alle andre, gerne ville havde været Corona sitiationen foruden, så glæder det ham trods alt, at man får sat fokus på hvor vigtigt det er at man kan - og handler lokalt, og hvor stor en service der rent faktisk ydes fra de lokale handlende. 

Han håber kunderne husker på det, når tilstandene er normale igen, og vil fortsætte med at lægge deres handel lokalt.

 

e-max.it: your social media marketing partner