VESTHIMMERLAND: - Påsken 2020 bliver på mange måder en vi aldrig glemmer, for det bliver en påske, hvor vi som familier skal finde løsninger på at være sammen, men hver for sig.

I den forbindelse oplever jeg stor søgning på oplevelser og aktiviteter i naturen, fortæller naturvejleder Karin Winther fra Vesthimmerlands Kommune.  

Heldigvis så må vi fortsat tage på ture i naturen, og vi har masser af ”gør det selv aktiviteter” på Naturekspeditionen.dk, hvor man selv kan tage de forholdsregler, der skal til for at efterleve regeringens anbefalinger. 

Virtuelpåskeægjagt
Som noget nyt i år, har naturmedarbejder Anette Ervolder udarbejdet en påskeæg-jagt til børnebørn, som ikke må besøge deres bedsteforældre i Påsken. Påskeæggejagten foregår i børnenes egen have efter anvisninger fra bedsteforældrene, som også via Mobil Pay må betale for påskeæg. 

Harejagt
Bor man i nærheden af Uhrehøje Plantage og trænger til at blive krudtet af, så er der 14 harer som har gemt sig. De er godt skjult i skoven, men kan findes på tre forskellige måder. 

Hent app´en kaldet “Woop” og find jagten med påskeharer. Det er en konkurrence på både tid og naturfærdigheder med spørgsmål om harer.  

Du kan finde harerne via kort. Du skal kigge godt efter, for de gemmer sig. Og endelig kan de også findes via GPS. 

Påsketid er pyntetid
Plantefarvning af hønseæg er rigtig skægt, fordi man aldrig helt ved, hvordan æggene kommer til at se ud. 

At farve æg i påsken er en tradition, der går langt tilbage på land og i by. Helt tilbage omkring 1650 brugte man påskeliljernes blade og blomster. Fra 1800-tallet blev det meget mere udbredt at plantefarve påskeæg med forhåndenværende materialer såsom løgskaller, skarntyder, stenlav og tagmos. 

Naturekspeditionens ”Glæde-Kalender”
-Afslutningsvis vil jeg også anbefale at printe Naturekspeditionens ”Glæde-Kalender”, der sætter fokus på aktiviteter og initiativer, der booster sundheden på både det fysiske, mentale og sociale plan.  

Naturen ligger lige uden for hoveddøren og er en billig platform for en bred vifte af aktiviteter med helt forskellig intensitet. Her kan alle være med på deres eget niveau – uanset om det drejer sig om at få pulsen op eller finde ro og fordybelse og uanset hvad der vælges, så har vi alle brug for en pause fra virkeligheden og der kan ture i naturen været et bud på et godt pausested, slutter Karin Winther.


 

e-max.it: your social media marketing partner