HVALPSUND: Restaurations- og oplevelsesbranchen hører blandt de hårdest ramte her under Corona krisen.

Et hårdt slag
Hvalpsund Færgekro beskæftiger sig med begge, så det var hårdt slag, da Danmark blev lukket ned den 17. marts og bl.a. påbød alle landets restauranter at holde lukket grundet det indførte forsamlingsforbud på max. 10. personer.   

-Dagen efter havde vi mistet en mio. i tabt omsætning, grundet aflysninger og annulleringer. Nu nærmer vi os tre mio. kroner i tabt omsætning, som vil være umulig at hente hjem igen, lyder det fra indehaver af Hvalpsund Færgekro, Peder Holm Pedersen.  

Hvalpsund Færgekro er under normale omstændigheder en meget driftig kro med daglige beværtninger og godt gang i værelsesudlejningen. Det er der fra den ene dag til den anden blevet lukket ned for!.

Sæsonen er gået fløjten
Peder Holm Pedersen fortæller, at kroen netop nu – op til påske, skulle starte sin sæson. Sådan har det altid været, efter et par måneder i et lavere gear, hvor kroen ganske vist har åben og har gæster, men man har brugt tiden til at lade op til sæsonen.
 

-Det var vi selvfølgelig også klar til i år. Jeg så frem til de 700 gæster til påskebuffet, som virkelig er sæsonstartskuddet for os. Men det er aflyst. Det er også alle fester som skulle være afholdt på kroen i de kommende måneder.

Forhåbentlig kan vi booke festerne ind igen til afholdelse på et senere tidspunkt, men omvendt kan jeg heller ikke dobbeltbooke, så nogle bookinger vil være tabt på forhånd, fortæller Peder Holm Pedersen.

Lukket ned og medarbejdere sendt hjem
Derfor har han lige nu sendt sine medarbejdere hjem – med løn, og håber det ser lysere ud i løbet at maj måned. Men han ser, at tre vigtige måneder for kroen er gået tabt.
 

- Jeg har valgt at lukke helt ned og ikke tilbyde take-away. Det løser ikke noget for mig, at have tre mand på arbejde. Det er der for få bestillinger til. Desuden skal jeg også have råvarer hjemme, som jeg ikke er sikker på bliver brugt, fortæller Peder Holm Pedersen.  

Værelser også lukket ned
Også ophold på kroen med værelse og flere retters menu er lige nu annulleret.

-Gæsterne får ikke det de har bestilt. De kan – og må ikke sidde i restauranten, og det at få maden serveret på værelset giver ikke den oplevelse som de har fået stillet i udsigt, siger Peder Holm Pedersen.    
 

Planlægger og ser om på den anden side 
Lige nu planlægger Hvalpsund Færgekro, og ser om på den anden side af krisen, uden at vide hvor længe den varer.   

-Lige nu tæller vi på knapper, hvordan vi får tingene til at hænge sammen. Vi er ikke i tvivl om at det her kommer til at gøre ondt, og vi kommer til at bruge de penge, vi som driftig virksomhed gennem mange år, har lagt på kistebunden.  Vi kan ikke andet end at se ud på den anden side, ”komme op på hesten igen”, og håbe at folk vil bruge kroen i stor stil.

Jeg håber også, at de mange annulleringer vi har fået fra vore udenlandske gæster - i en vis grad, vil komme igen i form af danske gæster. 

Håber på hjælpepakke
Men ikke mindst håber jeg, at regeringen kommer med en hjælpepakke til vores branche. Det kunne eksempelvis være en nedsættelse af momsen, som både kunne være hjælp lige nu, men som også gør også konkurrencedygtige overfor vore kollegaer i udlandet.
 

Jeg håber, der ligger en plan for vores branche meget snart, for lige nu har vi kun faste omkostninger og lønninger at tage os af, men intet cashflow. Inden længe vil også vore leverandører blive økonomisk påvirket af situationen, så det breder sig som ringe i vandet, siger Peder Holm Pedersen.

 

e-max.it: your social media marketing partner