FREDBJERG: Som udpræget eksportvirksomhed, så er Fransgård Maskinfabrik også påvirket af Corona situationen som raser over hele verden.

-Og så alligevel ikke, fortæller salgsdirektør Jørgen Fransgård. Vi befinder os kategorien som leverandør til landbruget som leverer til fødevareindustrien. Det betyder, at vi kan få shippet vore maskiner ud i verden som vi plejer. 90% af Fransgårds maskiner går til eksport.  

Vi har netop sendt en container ud til New Zealand, men den vil så også være 1,5 måned undervejs inden den når frem. Det betyder selvfølgelig også, at ordren har været afgivet før Corona krisen. Vi har flere ordrer i gang, og sådan vil det være for vores virksomhed et stykke frem i tiden.

Heldigvis er vi en virksomhed som producerer til lager, så vi altid vil kunne hjælpe vore kunder ude i verden.
 

Det betyder også, at vi i februar fik leveret en god sending gearkasser og kraftoverførelser fra vores leverandør i nord Italien. Det var inden regionen lukkede ned.  Det er til vores held, at vi ikke har sat vores produktion op til ”just-in-time” produktion, for så havde vi haft et problem nu, forklarer Jørgen Fransgård.   

Det betyder at alle 45 medarbejdere på fabrikken i Fredbjerg arbejder som normalt. Der bliver naturligvis holdt afstand, brugt håndsprit og medarbejderne mødes ikke kantinen, men spiser på deres arbejdsplads.   

Men Jørgen Fransgård ser et begyndende problem på salgsindsatsen. Vi er en virksomhed som gerne vil møde vore forhandlere face-to-face. Det sker typisk på messer. Bare her inden sommer er store messer i Tyskland, Irland, England og Sverige aflyst. Også USA må aflyse nogle landbrugsmesser.  

Men vi trøster os med, at landbruget er ikke hårdest ramt i denne corona tid, så efterspørgslen efter vore maskiner vil fortsat være der. Derfor er vi i god kontakt med vore forhandlere ude i verden, som skal gøre en ekstra indsats ”ude i marken” i denne tid, selvom de også er hæmmet deres landes restriktioner lige nu.  

Vi er fortrøstningsfulde, siger Jørgen Fransgård. Vi har ingen planer om at benytte os af regeringens hjælpepakker, som det ser ud.p.t.          

 

e-max.it: your social media marketing partner