Genåbning af genbrugspladser forløb stille og roligt

VESTHIMMERLAND: Efter to og en halv uges lukning, var man forberedt på det hele store ryk-ind på Vesthimmerlands fire genbrugspladser i går tirsdag. 

Ikke mindst fordi at borgerne efter to ugers ”hjemmearbejde” og flot forårsvejr under den nuværende Corona-krise formentlig havde samlet meget sammen til genbrugspladsen.  

Men den lange kø af biler ved genbrugspladsen fra morgenstunden udeblev. Fra Genbrugspladsen I Farsø lyder det, at man højst havde oplevet 7 biler på inde på pladsen på en gang.  

Hellere forberedt end overrasket
Direktør fra Vesthimmerlands Forsyning Morten Aaby fortæller:
 

-Hellere være forberedt fremfor at blive overrasket. Alt har forløbet stille og roligt. Det har kørt fint uden de store udfordringer.

Borgerne har fulgt anbefalingerne fra os, om ikke at komme alle sammen på en gang. Desuden har den grønne plads til haveaffald ved Genbrugspladsen i Farsø taget presset af, da den ikke har været nedlukket i perioden.  


Den grønne plads til haveaffald udenfor genbrugspladsen i Farsø er og har været flittigt brugt.
Den vil også være åben i hele påsken, da den er ubemandet.      

Desuden har vi i modsætning til mange andre kommuner opretholdt storskraldsordningen. D.v.s. at husstandende allerede har haft mulighed for at komme af med emner de ellers selv skulle have kørt til genbrugspladsen.    

Udvidet åbningstid
Alle fire genbrugspladser har desuden for en periode udvidet åbningstiden fra kr. 8-16. Det er en længere åbningstid end genbrugspladsen normalvis har i Farsø, men til gengæld har pladserne lukket på påskens fire helligdage, med undtagelse af den grønne plads til haveaffald i Farsø. Den er også åben i påsken. 

Efter påske går alle genbrugspladser tilbage til deres normale åbningstider, oplyser Morten Aaby.     

Mens pladsmedarbejdere, renovationsmedarbejdere og vandforsyningsmedarbejdere varetager deres job normalt, arbejder de administrative medarbejdere hos Vesthimmerlands Forsyning hjemmefra.

-Det er for at overholde afstandskravene fortæller Morten Aaby. Men også ude på genbrugspladserne og blandt renovationsmedarbejderne er der afstandskrav der skal overholdes. De skal arbejde hver for sig, og der må ikke holdes frokost sammen i samme lokale. Vi har p.t. ingen sygemeldte. 

Endelig vil Morten Aaby også rose husstandene for at være omhyggelige med at binde deres affaldsposer i affaldscontainerne.

Husk at holde afstand
Han henstiller også til at man holder to meters afstand til andre, når man kommer på genbrugspladserne, og at man medbringer handsker og egen kost og skovl, hvis man skal aflevere haveaffald eller andet løst affald.

-Vi skal jo passe på hinanden, slutter Morten Aaby fra Vesthimmerlands Forsyning.    

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: