FOULUM: Som følge af corona krisen har 10 af landets biskopper opfordret sognene til fælles klokkeringning fra kirkerne hver dag kl. 17.00. Opfordringen lød den 24. marts.

Det valgte klokkeslet er dog lettere sagt end gjort.  

Sognepræst for Ullits, Foulum og Svingelbjerg sogne, Troels Laursen fortæller: 

Biskopperne opfordrer til, at landets kirker istemmer en fælles klokkeringning hver aften klokken 17.00 for at tænke på og bede for de syge og alle dem, der passer og plejer dem. 

I flere hundrede år har vi ringet solen op og ned fra vore tre kirkers klokketårne. Og det er vi blevet ved med, trods karantæner og nedlukning af det meste af landet. 

Her har vi i årtier ringet solen op kl.8 og ned igen kl.16 – som sådan et samlingspunkt for alle. En lille stund til eftertænksomhed. 

Da vore gravere, der også ringer med kirkeklokkerne, har en arbejdstid, der slutter kl.16, så fortsætter vi med at ringe solen ned kl.16. – en time før andre ganske vist, men jo til stadighed til en påmindelse af tidens gang og at tiden lige nu er ganske anderledes end de fleste af os tænkte for en måned siden.  

Det er en gammel skik, at klokkerne ringer for at minde om bøn og andagt. Den alvorlige situation, som landet befinder sig i, kan gøre meningen med klokkernes ringning endnu tydeligere. 

Opfordringen til fælles aftenringning gælder så længe Corona-virus hærger, og indtil den normale hverdag er tilbage i Danmark. Der er omkring 2.350 folkekirker i landet

 

e-max.it: your social media marketing partner