FARSØ: Mandag den 23. marts ankom den første Corona patient til Farsø Sygehus. En uge efter, mandag den 30. marts er der 9 indlagte.

Med plads til 108 corona patienter er der dermed p.t. ikke pres på Farsø Sygehus.  

Ledende overlæge på Farsø Sygehus, Poul Hedevang Christensen, der i denne Corona-tid kalder sig matrikelchef på Farsø Sygehus, fortæller at han havde forventet flere indlæggelser på Farsø Sygehus og på sygehuset i Aalborg på nuværende tidspunkt.  

I gennemsnit har Farsø Sygehus modtaget to Corona-patienter til indlæggelse om dagen. Nogle er udskrevet igen og en patient er død. Patienterne kommer udelukkende fra Nordjylland.     

-Nordjylland udgør jo en 1/10 af Danmarks befolkning, men vi har betydelig færre indlagte i Nordjylland. Det er rigtig godt!. Det er også rigtig godt, at vi allerede har udskrevet raske Corona patienter igen. Når patienten har været symptomfri i 48 timer, enten her på sygehuset eller i hjemmekarantæne, så bliver man erklæret rask, forklarer Poul Hedevang Christensen.    

For øjeblikket er der bemanding på sygehuset, der svarer til 30 indlagte patienter, hvilket siger lidt om hvad man havde forventet sig her i uge 2. Bemandingen fordeler sig på 10 sygeplejesker, 2 speciallæger og 4 yngre læger. 

-Det er ikke ensbetydende med at de ikke laver noget, forklarer Poul Hedevang Christensen. Bemandingen styres fra Aalborg, og derfor bliver der flyttet rundt med personalet på sygehusene i regionen, så de møder ind der hvor der er behov. Men de vil aldrig blive udstationeret til andre afdelinger i længere tid, da de skal være ajour med Corona beredskabet her på Farsø Sygehus, som de er en vigtig del af.      

Farsø Sygehus modtager ikke intensiv patienter.  

-Vi har udlånt fire af de respiratorer vi normalt har på operationsstuerne til pandemiafsnittet på Aalborg Sygehus. Det betyder vi har to respiratorer tilbage i huset samt en transportabel. De vil kunne blive taget i anvendelse hvis en Corona patients tilstand forværres. I den situation forbliver patienten ikke indlagt på Farsø Sygehus, men vil blive kørt i specialambulance til intensiv pandemiafsnittet på Aalborg Sygehus.    

En status pr. 30. marts viser at i alt 33 Corna-patienter er indlagt på sygehus i Nordjylland, heraf altså de 9 på Farsø Sygehus.  Ud af de 33 patienter er de 9 indlagt til intensiv behandling på pandemiafsnittet i Aalborg, heraf ligger de 8 patienter i respirator. 

 

e-max.it: your social media marketing partner