FARSØ: Det er kun lidt over en uge siden, at Regeringen lod restriktive krav træde i kraft for at begrænse spredningen af Corona virus. Disse krav er nu blevet forlænget til efter påske.

Grænserne er blevet lukket, forsamlinger på flere end ti personer er nu forbudt, frisører, fitnesscentre og indkøbscentre er tvunget til at holde lukket, og restauranter og cafeer må kun sælge takeaway. 

Supermarkeder, apoteker og andre butikker, der stadig holder åbent, er blevet underlagt strenge restriktioner. For eksempel skal der som minimum være fire kvadratmeter gulvplads pr. kunde, ligesom der skal være adgang til håndsprit.     

Det meldes der om i Farsø-området, at det bliver overholdt.    

Siden sidste onsdag kl. 10.00 er der blevet klæbet afstandsstriber på gulvene, sat plexiglas afskærmninger op ved kasserne og håndsprit til kunderne ved ind og udgang af butikken.    

-Vi kan se, at kunderne er ved at have vænnet sig til forholdene og selv passer på, siger Rema købmand Niels-Jørgen Marcussen. Der er heldigvis kun ganske få kunder, vi må bede respektere afstandskravene inde i butikken til os personale eller andre kunder.  

Ligesom i Super Brugsen og Fakta, er der lavet tydelige afmærkninger og naturligvis håndsprit og handsker, til at undgå spredning af smitte.  

Butiksbestyrer i Fakta, Britta Skov Hansen opfordrer kunderne til at benytte sig af ”scan & betal” som man kan benytte sig af i såvel Fakta som Super Brugsen. På den måde er det kun kunden selv der har kontakt med varen.  

-Jeg vil også opfordre til at man handler alene, der er ingen grund til, at man tager børnene med. På den måde kan der også være flere kunder i butikken.   

Uddeler i Super Brugsen, Peter Orbesen melder om normal handel igen, efter fødevarebutikkerne forrige uge blev bestormet og hamstret. Kunderne har fyldt lageret op derhjemme og det har vi også. Så der er rigelig med varer!

 

 

e-max.it: your social media marketing partner