FARSØ: Farsø Sygehus indgår i beredskabet som Corona sygehus og mandag ankom den første Corana patient til sygehuset til indlæggelse.

Sygehuset og personalet stod klar til at tage imod, eftersom sygehuset de seneste uger har omstillet sig og indrettet sygehuset til at tage imod op til 108 Corona patienter. 

Farsø Sygehus kan bidrage i denne situation
Ledende overlæge, Poul Hedevang Christensen, på Ortopædkirurgisk Afdeling på Farsø Sygehus glæder sig over at sygehuset kan bidrage i denne situation.  

Han fortæller:

-Som mange ved, er der indrettet en særlig pandemibygning ved Aalborg Universitetshospital til 50 patienter. Den vil nu i særlig grad blive brugt til det stigende antal intensiv patienter og bliver indrettet dertil. Vi er nu gået ind i trin 2 af Region Nordjyllands eskaleringsplan, hvilket betyder at corona patienter, der skal indlægges, men ikke kræver intensiv behandling, indlægges på Farsø Sygehus eller på en mindre afdeling P3 ved sygehuset i Aalborg. Der er også planer for trin 3 som involverer andre sygehuse i regionen.

Alle patienter er Corona patienter til indlæggelse
Det er vigtigt at fortælle, at patienterne allerede er diagnosticeret inficeret med Corona, når de ankommer til Farsø Sygehus. Denne diagnosticering finder fortsat sted i Aalborg og det er også Aalborg der overflytter til Farsø. Så med andre ord er der ingen adgang til Farsø Sygehus med mindre man er blevet henvist hertil, pointerer Poul Hedevang Christensen.
 

Farsø kan omstille 
Omkring baggrunden for at Farsø Sygehus er blevet udvalgt som Corona sygehus fortæller Poul Hedevang Christensen. 

-Vi er sygehus med planlagte operationer og konsultationer, så vi kan omstille i den her situation. De planlagte ortopædkirurgiske operationer har vi udsat og på den måde har vi fået en hel afdeling til rådighed. Det samme gælder med Diagnostisk Center og Palliativ afdeling, der midlertidig er rykket til Hobro Sygehus. Det gælder såvel patienter som personale. På den måde har vi en hel matrikel, som vi har kunnet indrette til Corona sygehus.  

Selvom Farsø Sygehus de seneste åringer er blevet bygget om fra sengestuer til ambulatorier, så har vi heldigvis undladt at hive bl.a. ilt og kaldeanlæg ud af de tidligere sengestuer. Ombygningen skete ved at en sengestue fik opsat en væg på midten, således at man kunne indrette to ambulatorier. Det kommer os til gode nu, så vi kan have op til 108 Corona patienter indlagt, fortæller Poul Hedevang.

Hele sygehuset tages i brug
Han fortæller, at hele sygehuset tages i brug.  

-Selv genoptræningssalen i fysioterapien tages i brug. Den har vi ryddet, så der kan være indlagte patienter her. 

Personale har været på kursus
Omkring personale situationen fortæller Poul Hedevang Christensen, at ca. halvdelen af det personale, der normalt arbejder på Farsø Sygehus, har været på kursus for at kunne indgå i plejen af Corona patienter. Det er fortrinsvis personale fra hans egen ortopædkirurgiske afdeling. Nogle indgår i beredskabet her i Farsø, mens andre arbejder på andre afdelinger. Vi får omvendt personale hertil fra andre afdelinger, som har den medicinske ekspertise der skal til for at pleje Corona patienter. 

Selv er Poul Hedevang Christensen, der til daglig er ortopædkirurg, nu "matrikelchef" på Farsø Sygehus. 

Jeg kender jo Farsø Sygehus ind og ud, og hvordan det er indrettet, så jeg kommer til at stå for praktiske på matriklen.  Det overordnede medicinske ansvar styres fra infektionsmedicinsk afdeling i Aalborg. Vi er i løbende kontakt og udfører det vi kan og skal her på Farsø Sygehus.  

Hvordan antallet af Corona patienter til indlæggelse udvikler sig er der ingen der ved, men i Farsø er man klar til at tage sin tørn.          

 

e-max.it: your social media marketing partner