NORDJYLLAND: Politiet indskærper fra i dag lørdag, at der skal holdes afstand - og at det vil blive straffet, hvis man ikke overholder reglerne i denne Corona tid hvor der krav om ekstra afstand og særligt forbud om at samle sig i grupper på over 10 personer. Dette gælder også udendørs.

Politiet er bekymret for weekendens gode vejrudsigt og minder om, at man skal overholde reglerne. 

Derfor lyder det fra Nordjyllands Politi: - Stå sammen om at holde afstand  

- Indtil nu har nordjyderne vist en fornuftig adfærd i forhold til at undgå større forsamlinger, men nu kommer det gode vejr – og vi ser en tendens til, at borgerne gerne vil ud og nyde det gode vejr og søger mod parker, legepladser og andre udendørs samlingssteder, lyder det fra Nordjyllands Politi, der ligesom landets øvrige politikredse sætter ekstra ressourcer ind for at sørge for, at de nye lov om afstand og ikke mere end 10 personer samlet på samme sted bliver overholdt. 

Nu bliver reglerne håndhævet
Politiet vil fra nu af begynde at uddele bøder til dem, der ikke retter sig efter politiets anvisninger, hvis folk ikke kan holde afstand eller samler sig i grupper på mere end 10 personer.  


FAKTA:
Politiets bødetakster for at overtræde corona-påbud:
 

•Bødetaksten for overtrædelse af forbud mod forsamlinger med flere end 10 personer til stede er 1500 kroner.
•Erhvervsdrivende der ikke overholder lukkekrav for restauranter, butikker, sports- og fritidsfaciliteter får en bøde på 5000 kroner.
•Erhvervsdrivende, der overtræder kravet som så vidt muligt at stille håndsprit til rådighed eller ikke overholder arealkravet, får en bøde på 1500 kroner.
•Personer, som ikke efterkommer politiets påbud og anvisninger, vil som udgangspunkt få en bøde på 1500 kroner.
Bødeniveauet kan gradvist blive forhøjet i gentagelsestilfælde.

 

e-max.it: your social media marketing partner