VESTHIMMERLAND: Der bliver ikke afholdt konfirmationer i landets kirker før efter pinse.

 

Det oplyser landets biskopper. Beslutningen er truffet for at give afklaring for både familier og ansatte.

 

Nye datoer meldes snarest ud fra sognene
Nye datoer for konfirmationerne vil blive fastsat lokalt så hurtigt som muligt, lyder det.

DE NYE DATOER DER ER MELDT UD INDTIL VIDERE KAN LÆSES HER

 

Tirsdag 17. marts kom det frem, at konfirmationer til og med påsken blev udsat, men nu er den periode blev forlænget med halvanden måned.

 

Gudstjenester aflyst til efter påske
Siden onsdag 11. marts, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede, at Danmark delvist skulle lukke ned, er alle gudstjenester blevet aflyst.

 

I første omgang var det gældende til 30. marts, men er nu blevet forlænget til og med 2. påskedag den 13. april. Dermed går kirkegængerne glip af kirkens største højtid, som man naturligvis indretter sig efter i denne særlige situation.    

Kirkelige handlinger gennemføres fortsat med max 10 deltagere
Kirkelige handlinger som dåb og vielser kan stadig gennemføres i kirken, men de skal stadig overholde forbuddet fra myndighederne om, at højst ti personer inklusive præst og kirkebetjening må deltage.

 

Begravelser og bisættelser gennemføres
Begravelser og bisættelser i folkekirken skal imidlertid ikke overholde en fast deltagergrænse på i alt ti personer.

 

Biskopperne opfordrer dog til, at der møder så få deltagere op som muligt. I sidste ende er det menighedsrådets ansvar - sammen med provst og præst - at vurdere det præcise antal maksimale deltagere, som skal offentliggøres ved hjælp af et opslag på kirkedøren.

 

Biskopperne beder også de pårørende om tydeligt at skrive i dødsannoncer, at kun inviterede deltagere kan være sikre på at få adgang til kirkerummet i forbindelse med en begravelse eller bisættelse.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner