FARSØ: Som en del af eskaleringsplanen, udvider Region Nordjylland nu sin kapacitet og tager Aalborg Universitetshospital, Farsø, i brug. Det sker for at sikre, at regionen har den kapacitet, der skal til i behandlingen afCOVID-19 patienter.

I takt med udviklingen i corona smittede nordjyder, aktiverer Region Nordjylland løbende den beredskabskapacitet, der vurderes at være behov for. Det sker for at sikre, at man i videst muligt omfang har kapacitet og personale til behandling af corona smittede patienter. 

I øjeblikket er 10 patienter indlagt på Aalborg  Universitetshospital med bekræftet COVID-19. Derudover afventes podningssvar på godt 30 indlagte patienter.  

Går til trin 2 og aktiverer Farsø Sygehus
Den nuværende situation  og de seneste dages udvikling betyder, at regionen nu går op på trin 2 og aktiverer matriklen i Farsø. Hidtil har Pandemiafdelingen i Aalborg kun været i brug. 

- Vi er kommet dertil, hvor vi vil få behov for yderligere kapacitet, så vi kan sikre, at vi bedst muligt kan håndtere coronasmitte. Vi har i den seneste uge efteruddannet personale, så vi har det personale, der skal til for at kunne håndtere disse patienter, og vi følger udviklingen nøje og aktiverer efter behov, siger lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt, Aalborg Universitetshospital.

LÆS OGSÅ: Corona aflyser planlagte operationer på Farsø Sygehus
 

Op mod 100 pladser i Farsø
Konkret skal der mobiliseres op mod 100 sengepladser i Farsø til corona smittede patienter, der ikke har behov for intensiv behandling.  

Samtidig med udvidelsen af kapaciteten med Farsø, er eskaleringstrinet herefter at kunne åbne sengekapacitet på Regionshospital Nordjylland til 26 corona smittede patienter.  

- Vi er klar til at aktivere et sengeafsnit i Hjørring til COVID-19 patienter. Alle forberedelser er gjort og det kan tages i brug med 24 timers varsel. siger lægefaglig direktør Thomas Larsenfra Regionshospital Nordjylland.  

Efter Hjørring kan andre hospitalsmatrikler blive aktiveret. Det vil ske gradvist, i takt med at behovet opstår.

 

e-max.it: your social media marketing partner