FARSØ: Det lysner for skolefritidsordningen ved Farsø Skole, ”Pluto”, hvis børn siden 2017, har haft brug for mere plads.

De 80-90 børn samt 7 voksne kan rykke ind deres nye lokaler, det ombyggede tidligere Farsø Posthus, fra næste skoleår.     

”Pluto børnene”, der går i 2 og 3. klasse har i efterhånden nogle år måttet dele fællessalen med skolen, hvilket ikke har været optimalt og derforuden har der kun været plads til 65 børn.   

-Med det tidligere posthus, som er et regulært hus og meget let at indrette, får vi muligheden for at indrette mange små funktionsrum til alt lige fra computere til boldspil, har Dorthe Rolighed, SFO og Indskolingsleder på Farsø Skole, tidligere udtalt til Farsø Avis.    

Der er også brug for udeareal og sikker trafik ved den nye SFO bygning, der i øvrigt er nabo til SFO’en Kometen, der er for børn i 0. og 1. klasse.   

-Det betyder, at vi kommer til at inddrage et par parkeringspladser ved posthusbygningen, siger Dorthe Rolighed. 


Et par af de tidligere p-pladser inddrages til udeareal for SFO børnene. I byggeperioden bruges arealet naturligvis af håndværkerne.    

Lang proces
Det har været en lang proces for Dorthe Rolighed og hendes arbejdsgruppe. De har skullet definere husets indretning og funktioner. Herefter har Tegnestuen Ertebølle og Vesthimmerlands Kommunes ejendomscenter skullet tegne linjerne og foretage beregninger for ombygningen.  

I alt har der været afsat kr. 3,0 mio. til ombygningen, som også holdt, indtil man kiggede nærmere på husets el-installationer og gulvopbygning.

Vesthimmerlands Kommunes ejendomscenter har nemlig vurderet at de tekniske installationer er for gamle og at en gulvopbygning direkte på det eksisterende dæk vil medføre kolde kanter og risiko for kondens. Man har derfor tilrådet, at dette også bringes i orden, hvilket vil koste ca. kr. 500.000 ekstra.      
 

Det betød en ekstra behandling i Børne- og Familieudvalget for at finde pengene, mens SOBO A/S, som har hovedentreprisen på ombygningen har måttet afvente svar på om projektet skulle sættes i gang eller sættes i bero. Børne- og Familieudvalget fandt de ekstra penge og projektet er nu sat i gang og tidsplanen holder.  

Håndværkerne er færdige i juni, hvorefter Dorthe Rolighed igen kan tage over med indretningen af den nye SFO, således Skolefritidsordningen Pluto kan tages i brug på sin nye adresse på Stationsvej ved det nye skoleårs start.    

 

e-max.it: your social media marketing partner