HVALPSUND: Søndag bød på stormende kuling i Limfjorden, hvilket betød at Færgen Mary mellem Hvalpsund og Sundsøre måtte aflyse afgangene søndag eftermiddag og aften.


Efter søndagens stormede kuling fra vest fulgte også en begyndende forhøjet vandstand. Ikke overraskende var badebroen i Hvalpsund oversvømmet mandag middag.   

Mandag var vinden aftagende og den kraftige blæst, dagen forinden, havde ikke efterladt synlige spor. Andet end at badebroen ved Hvalpsund, ligesom så mange gang før var oversvømmet. Det skyldes at vinden fra vest har presset en del ekstra vand ind i Limfjorden.  


Med udsigt til 1,7 m. over daglig vande, opsatte medarbejdere fra Vesthimmerlands Kommunens Park & Vej mandag afspærring til tilkørslen og ventepladsen til færgen, der forventes at blive oversvømmet.

-Det bliver værre, lyder det fra medarbejdere fra Vesthimmerlands Kommunens Park & Vej afdeling, der mandag middag er ved at forberede sig på højvande.  

De er ved at afspærre tilkørslen og ventepladsen til færgen, der har sit forløb ca. 20 meter fra vandkanten.   

-Vi forventer at dele af strækningen bliver oversvømmet. Der er varsling om 1,7 m. over normalen frem til onsdag middag.  

Det betyder, at vandet kommer til at stå højt langs Strandvejen, Havnepladsen og Fjordvej. I Hvalpsund Lystbådehavn forventes det at broerne bliver dækket af vand. Det udgør dog ingen fare, da der lige nu ikke befinder sig lystfaretøjer i havnen.  


I lystbådehavnen vil broerne med en vandstand på 1,7 m. over daglig vande også blive oversvømmet. 

Det vurderes heller ikke at færgefarten bliver påvirket af den forhøjede vandstand, da Færgen Mary har broklapper der reguleres automatisk.       

Vandstanden ventes at aftage natten til torsdag.    

 

e-max.it: your social media marketing partner