FARSØ: Hvert år, den første onsdag i maj kl. 12.00 lyder sirenevarslingssignalet fra forsvarsministeriets sirene placeret på taget af Farsøs gamle mejeri i Søndergade.

Men ellers gør sirenen ikke meget væsen af sig.  

Det er da lige med undtagelse af nu, hvor det gamle mejeri står til nedrivning. For naturligvis må sirenen ikke bare fjernes og rives ned sammen med mejeriet uden godkendelse fra Forsvarsministeriets ejendomsservice. 

Men en ansøgning fra Vesthimmerlands Kommune har efterhånden ventet længe på svar. 

-Vi indsendte besked til Forsvarsministeriets ejendomsservice i oktober sidste år med meddelelsen om at mejeriet skal nedrives. Vi har sågar tilbudt at nedtage sirenen og lægge den på lager, men vi har endnu intet svar fået fra Forsvarsministeriets ejendomsservice, fortæller Peter Ingstrup Olesen fra Vesthimmerlands Kommune tekniske forvaltning, der nu vil rykke for svar.  

-Mejeriet står til nedrivning, pengene er bevilliget og vi er klar til at sende nedrivningen ud i licitation, men det kan vi ikke, før vi har hørt fra Forsvarsministeriets ejendomsservice, forklarer Peter Ingstrup Olesen.  

Efter at mejeriet er revet ned, vil der blive etableret p-plads på arealet, der har til formål at afhjælpe de manglende parkeringsmuligheder gæster på Johannes V Jensen og Thit Jensen Museet pt. har.

 

e-max.it: your social media marketing partner