VESTHIMMERLAND: I går torsdag fremlagde Regeringen sit bud på en udligningsreform, i dag fredag kom der konkrete tal på fordelingen til kommunerne.

Vesthimmerland kan se frem til 60,9 mio. kr. ekstra om året og er den kommune i Nordjylland der får mest. Næstefter kommer Mariagerfjord og Frederikshavn med hver 49,9, hvor efter der er langt ned til nr. 4, Brønderslev der får 27. mio. kr.

Sammenlagt får kommunerne i Nordjylland 256 millioner kroner ekstra om året til at sikre, at man i Nordjylland kan give den samme service som resten af landet.

- Danmark er for lille et land til store forskelle. Vi vil sikre et Danmark i bedre balance. Regeringen lægger med sit udspil op til et nyt udligningssystem, hvor vi flytter 1,4 mia. kr. fra hovedstadsområdet til provins- og yderkommuner. Vi vil også give en række kommuner kompensation for, at der i nogle år har været en skævhed i udligningen, som skyldes manglende oplysninger i uddannelsesstatistik. Kommunerne skal have bedre mulighed for at sikre velfærden nu og i fremtiden, sådan siger Social- og Indenrigsminister, Astrid Krag (S) i en pressemeddelelse.

Fungerende finansminister Morten Bødskov siger:
Økonomiaftalen med kommunerne var første skridt i at sætte velfærden først. Med regeringens udspil til en udligningsreform tager vi nu det næste skridt, så vi sikrer, at der er råd til velfærd i hele landet. Det er en ny retning for velfærden, og derfor har regeringen også forpligtet sig til at løfte demografien i kommende økonomiaftaler med kommunerne

LÆS MERE HER

 

e-max.it: your social media marketing partner