FARSØ: De 450 publikummer svang fra side til side med hovederne i takt til musikken, da vals var det gennemgående tema for dette års nytårskoncert med Aalborg Symfoniorkester, der fandt her til aften i Dronning Ingrid Hallerne med Farsø Kulturråd som arrangør.

-Tik,tik, tak. Ja, mit hjerte slår valsetoner, lød det fra aftens konferencier Søren Dahl, kendt fra Cafe Hack. Det ekstra hjerteslag betød dog, at jeg senere blev formand for Hjerteforeningen, men det er trods alt bedre end at være taktløs, lød det vittigt fra Søren Dahl. Jeg elsker vals af hele mit hjerte! og så var optakten til aftenens wienerrepertoire ligesom gjort klart.  

Koncerten blev et boblende overflødighedshorn af skøn musik.  Aftenens to internationalt kendte solister, den belgiske sopran Elise Caluwaerts og den danske tenor Peter Lodahl begav sig ud i mange af de kendte numre i den kendte valsetakt.    

Elise Caluwaerts viste med sin store stemme at hun »ejede« salen og drillede publikum, mens hendes stemme kørte op og ned i ét væk i den kendte ”Frühlingsstimmen”. Hendes stemme kom så højt op, at champagneglassene var tæt på at splintre 

Også Peter Lodahl, kendt fra Københavns opera imponerede. Blandt flere solonumre kan fremhæves den kendte ”Sangen har vinger” fra operetten Farinelli, som er det mest danske der kommer tættest på wienermusik. Her viste Peter Lodahl også sin stemmes spændvidde. 

Solisterne begav sig sammen ud i klassikeren Brindisi fra operaen Traviata, hvor Elise Caluwarts forsøgte at byde Peter Lodahl op til en vals, men endte med at tage en svingom med dirigent Frederik Burstedt i stedet.       

-Der er 16 nationaliteter repræsenteret i Aalborg Symfoniorkster. Orkestrets tidligere solocellist, Vincent Stadlmair har skrevet et nummer til alle de byer som orkestret besøger med Nytårskoncerten og derfor også en ”Hilsen til Farsø”, lød det fra Søren Dahl.  

Og man må sige at nummeret passer godt til Farsø, små spidsfindigheder fra instrumenterne og det store flotte overordnede - og ikke mindst ørehængende sammenspil, der river en med i marchtempo. 

Også konferencier Søren Dahl kom med sit eget bidrag til Nytårskoncerten. Han havde lavet en nytårskavalkade over 2019’s mest opsigtsvækkende historier bygget op på melodien fra ”Admiralens Vise”. Her blev årets samtaleemner på både nationalt og internationalt plan nævnt, mens han mellem hvert vers, nærmest som et suk over det komiske i historierne, tog et bøj i knæene, som var han admiralen selv.           

Aalborg Symfoniorkesters flotte fremførelse af ”An der schönen blauen Donau” skal også fremføres, og var det naturligvis ikke til at komme uden om både Radetsky March og Lumbyes Champagnegaloppen som afslutning på en fantastisk koncertaften i Dronning Ingrid Hallerne. Endnu en gang viste hallens akustik hvor velegnet den er til denne type musikarrangementer.    

e-max.it: your social media marketing partner