FARSØ: Jens Røschmann blev her til aften modtager af Nytårsprisen 2020, forud for årets nytårskoncert i Dronning Ingrid Hallerne, arrangeret af Farsø Kulturråd.  

Siden 2007 er Nytårsprisen hvert år blevet uddelt til personer eller grupper som har gjort sig bemærket kulturelt i Farsø-området.  

Formand for Farsø Kulturråd, Karen Pedersen, der stod for uddelingen startede sin tale med en opremsning:   

Gør en stor indsats
Farsø-Mand om en hals, er kendt af alle, kender alle, en ildsjæl, vil gøre en indsats, vil gerne gå forrest som tovholder, tage et ansvar som formand, altid i godt humør og frisk for en god bemærkning.

Mange af dem her fra Farsø ved sikkert allerede hvem det er, lød det videre fra Karen Pedersen. Jeg kunne såmænd godt slutte her, men det ville ikke unde ham retfærdighed.   

Han er ikke en mand der løber af pladsen i utide. 52 år i samme branche. 39 år med egen butik. ”Det lokale klædeskab”.   

Det må man sige er imponerende. Selvom der er gået rigtig mange år, så tror jeg ikke der er mange der gået igennem den butik uden at have fået en kvik bemærkning eller et lille blink med det ene øje. Men nu er han så gået på pension. 

Gennem udsmykningsforeningen sørgede han i en årrække gennem aktiviteter at skaffe penge til juleudsmykningen og en fin udsmykning af Farsø by. For når vi går ned gennem byen og nyder den flotte flagallé, så er der nok ikke mange af os der ved, at det var ham der var med til at starte den. Og ikke at forglemme, har han også været formand for handelsstandsforeningen i flere perioder.  

Men nu er det ikke arbejde det hele. Ingen tvivl om at hans hjerte banker for FUIK, den lokale fodboldklub. For den har han også været formand. I dag leger han lidt med vennerne i stedet for, som formand, og hjælper med at tjene penge til hovedklubben.   

Han var også i byfestkomiteen for Farsø Festen i en lang periode. Ingen tvivl om, at det hans hjerte bankede for i den periode, var Farsø Revyen. Han stod ikke tilbage for selv at tage en tørn på scenen. Det var nogle sjove år. Da det begyndte at gå knapt så godt med revyen, var der ikke nogen der kæmpede mere for at den skulle bevares end ham. Det lykkedes desværre ikke. Måske skulle han være blevet ved med at stå på scenen.   

Jeg vil slutte som jeg startede. Farsø-Mand om en hals, kendt af alle og kender alle. Jens Røschmann er årets modtager af Nytårsprisen.   


En glad modtager af Nytårsprisen 2020. På diplomet står der:
En ildsjæl, en foregangsmand og tovholder som har sat sit præg på Farsø i årtier.  

Har ikke gjort det alene
Fra Jens Røschmann lød det:  

-Når jeg siger tak for denne pris er jeg nødt til at sige VI. For det er sådan, at man ikke kan gøre noget alene. Jeg har haft min familie med - og Lone især. Men vi skal også huske, at alle de bestyrelser - og alle dem som jeg har arbejdet sammen med, skal have en tak. For det er det samarbejde der har været med til at holde gang i byen, idrætten og byfesten.   

Festligt, folkeligt og fornøjeligt. Det er mit motto, sådan har det været for mig, og sådan håber jeg også I får det i aften med symfoniorkestret og solisterne. Og så skal I endelig huske at komme igen næste år, lød opfordringen fra Jens Røschmann.  

 

 

e-max.it: your social media marketing partner