HORNUM: I løbet af 2020 sætter Kulturhus Søttrup fokus på FN’s 17 verdensmål.

Det sker i samarbejde med Hornum Borgerforening, Erhvervsskolerne Aars, Vesthimmerlands Gymnasium, Himmerlands Ungdomsskole, Erhverv Væksthimmerland og Ulstrup Sogns Menighedsråd.

Man kan derfor hen over året møde en række politikere, forskere, erhvervsfolk, kunstnere, musikere og andre, som forsøger at skabe viden, engagement og handling omkring de 17 verdensmål for beæredygtig udvikling – også i Vesthimmerland.

Møder med forskellige vinkler på verdensmålene
Alene de første fire måneder af 2020 er der arrangeret 6 møder med forskellige vinkler på verdensmålene.  

Det første finder sted på mandag med tidligere finans- og udenrigsminister Kristian Jensen, der overordnet vil fortælle om verdensmålene og hvilken betydning de har for Vesthimmerland.  

Kommende emner er: Regeringens 70 pct. CO2 – reduktionsmålsætning, og om det er et banebrydende skifte i klima- og energipolitikken eller om det er et bluffnummer. Hvordan når vi FN’s 17 verdensmål i 2030?, Teknologien i fremtiden,  Hvordan klæder vi de unge på til fremtiden. Og helt lokalt, hvordan lokale virksomheder allerede har indført verdensmål og bæredygtighed i produktionen.     

Fra frimenighedskirke til kulturhus
Kulturhus Søttrup har plads til 150 mennesker.  I 2017 blev den tidligere frimenighedskirke, efter at have stået ubenyttet hen i flere år, overtaget af en gruppe private borgere, der tog initiativ til at finde ny anvendelse af bygningen der er fra 1904.   

Én af dem er Hans Grishauge, der sammen med sin kone Kirsten og to andre lokale ægtepar fik overdraget kirken af frimenighedskirkens bestyrelse for at omdanne det til et kulturhus. Med fulgte også kapitalen fra salget af præstegården. Til gengæld har kulturhuset forpligtet sig til at passe den tilhørende kirkegård.    

I 2017 fandt de første kulturelle arrangementer sted. Sideløbende har den private gruppe bekostet isolering af loftet og ordnet gulve. Sidste år blev de gamle kirkebænke taget ud af bygningen, for at blive erstattet af genbrugsborde og stole, ligesom der er blevet installeret et lille køkken, så der kan laves kaffe.     

Med andre ord så lever huset -med sin genbrugsånd også op til årets overordnede tema, sammen med kulturen.   

 

e-max.it: your social media marketing partner