FARSØ: Vi er nu kommet ind i det nye år og mange vil sikkert - traditionen tro, tænke nytårskoncert i Dronning Ingrid Hallerne med Aalborg Symfoniorkester

Og den er da også lige om hjørnet!. 

Tilbage til fredag aften
For det første vil det glæde mange, at Nytårskoncerten er rykket tilbage til det vante afholdelsestidspunkt, nemlig en fredag aften, nærmere bestemt på næste fredag den 10. januar.
 

-Vi fik sidste år tilbudt en eftermiddagsforestilling om lørdagen, men det vakte ikke begejstring i Farsø, så vi er nu vendt tilbage til fredag aften. Det håber vi giver udslag på billetsalget,siger formand for Farsø Kulturråd, Karen Pedersen.

Tradition for 26. gang
Det er Kulturrådet der for 26. gang står bag Nytårskoncerten i med Aalborg Symfoniorkester i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø. 

Koncerten skal have i omegnen af 500 tilhørere for at hænge sammen økonomisk. Alligevel har Kulturrådet i år været ude for at skaffe flere sponsorer, for at få den traditionsrige event til Farsø.  

-Med de kapaciteter og det repertoire som symfoniorkesteret har planlagt for nytårskoncerten 2020, så er vi meget optimistiske. Vi ved i hvert fald det bliver en storslået oplevelse, siger Karen Pedersen.  

Billetsalget til koncerten har været i gang på salgsstederne og på himmerlandsbilletten siden slutningen af november, og man vil fortsat kunne købe billet frem til koncertstart.   

SE HER HVOR DU KAN KØBE BILLET

Wienermusik 
Nytår, wienermusik og vals. Det er tre ting, der hører sammen og måske også det vi forbinder mest med en nytårskoncert.  

-Derfor er vi stolte af sammen med Aalborg Symfoniorkester at kunne præsentere en nytårskoncert i ægte wienerstil, siger Karen Pedersen. 

Aftenens to fantastiske solister er Elise Caluwaerts og Peter Lodahl, der bl.a. begge har været tilknyttet Operaen i København. De vil bl.a. kaste sig ud i ¾ dels takter af Verdi og Lehár og slutter sig til orkestret i ”Wienerblut”. Elise vil synge den helt igennem fantastiske ”Frühlingsstimmen” af Johan Strauss. Aalborg Symfoniorkester spiller de berømte toner fra ”An der schönen blauen Donau” og valsetoner fra både Tjajkovskij, Lumbye og Bernstein.     

Søren Dahl som konferencier
Søren Dahl(kendt fra samtaleprogrammet Dahl på Hack)er aftenens konferencier. Han vil med små historier og glimt i øjet lede tilhørerne igennem aftenens skønne toner.
 

Fra Søren Dahl lyder det: -Jeg glæder mig til at fejre nytåret med to vidunderlige solister og det mest sprudlende symfoniorkester vi har her i landet og som det vigtigste: Jeg skal fejre det med det nordjyske publikum. Så bliver det ikke bedre. Jeg har et par musikalske overraskelser med og har været i skarp træning.  

Nytårsprisen
Inden Nytårskoncerten slår takten an, vil Farsø Kulturråd, traditionen tro stå for uddelingen af årets Nytårspris.   

Det skal ikke afsløres her hvem årets modtager af Nytårsprisen bliver, men den går til en person eller gruppe, som har gjort sig bemærket kulturelt i Farsø området.

 

e-max.it: your social media marketing partner