FARSØ: Pr. 1. januar 2020 er der ejerskifte i malervirksomheden Per Hougaard A/S. 

Det skyldes, at malermester Per Hougaard efter 35 år har valgt at gå på pension.  

Vigtigt at finde den rette person
Det har i den sammenhæng været vigtigt for Per Hougaard at finde den rette person til at drive virksomheden videre. En person med det rette værdisæt og en person, som vil kunne drive virksomheden videre i samme ånd, som Per Hougaard har drevet virksomheden i 35 år. 

Lokal forankring
En anden ting, som også har vægtet meget hos Per Hougaard, er den lokale forankring. Han valgte derfor, at tage udgangspunkt i lokale kolleger. Den første han ringede til var malermester Claus Jensen i Aalestrup. Det blev således også det første og eneste opkald.   

Handlet på 10 dage
Telefonopkaldet, som blev foretaget i slutningen af november, lød straks interessant for Claus Jensen. Der blev få dage efter aftalt et møde, således han kunne høre nærmere om virksomheden og besigtige lokalerne i Farsø. Efter kun en uge blev salgspapirerne skrevet under, og få dage efter blev medarbejderne informeret. Virksomhedsoverdragelsen kan således træde i kraft pr. 1. januar.     

Malermester fra Aalestrup
Malermester Claus Jensen, er selvstændig på 8. år, og driver G3 Malerfirma ApS i Aalestrup. Claus Jensen er 40 år, og nærmest født med en malerpensel i hånden, idet han er tredje generation i faget. Firmanavnet G3, står således også for 3. generation. Det var hans bedstefar, maler Martin Jensen, der startede det hele i 1928, og malerfamilien er på den måde en fast bestanddel af håndværkervirksomhederne i Aalestrup. Sådan vil det også være fremover, i Aalestrup vil Claus Jensen fortsat være ”Maler Claus” med ”G3 Malerfirma ApS”, mens han i Farsø vil være indehaver af ”Malermester Per Hougaard”.    

Claus Jensen er udlært hos sin far, malermester Ole Jensen. Herefter boede han 6-7 år i København, hvor han bl.a. også arbejdede indenfor malerfaget og erfaringen derfor blev udbygget. Han vendte derefter tilbage til Aalestrup, og for 8. år siden etablerede han G3 Malerfirma ApS. I dag er far, Ole Jensen, eneste ansatte ud over Claus Jensen selv.      

Medarbejdere og malerbutik følger med
Det bliver således nyt for Claus Jensen med flere ansatte og egen malerbutik. 

-Jeg går således fra 2 til 9 ansatte, fortæller Claus Jensen. Det bliver spændende, men der følger rigtig meget erfaring med. Netop medarbejdernes erfaring vil jeg kunne drage stor fordel af og meget naturligt kunne uddelegere ansvar. Jeg ved hvad malerfirmaet Per Hougaard står for, og det vil jeg føre videre sammen med medarbejderne. Håndværket, kvaliteten og at en ”aftale er en aftale”, står jeg meget på.


Med salget følger medarbejdere og basen i Farsø på Vestervang, der også omfatter en Flügger butik.      
 

Navn og base forbliver i Farsø
Vestervang 18 i Farsø vil både være medarbejdernes base og Flügger butikkens base. Butikken fortsætter med de vante åbningstider, Flügger som malingmærke og farverådgivning fra malermesteren.  

Som nævnt fortsætter Malermester Per Hougaard som virksomhedsnavn i Farsø.  

-Det vil være tåbeligt, at ændre på navnet, som står så stærkt i Farsø og omegn, fortæller Claus Jensen, for virksomheden fortsætter uændret, blot med mig som ny ejer.  

Facadeskilte, bilreklamer, logo og telefonnummer vil således fortsætte som Malermester Per Hougaard, selvom personen selv, Per Hougaard efter en overgangsperiode træder helt ud af virksomheden.   

Men indtil da får Claus Jensen al den hjælp han har brug for af Per Hougaard.     

-Det er gået stærkt med overdragelsen, og derfor får Claus al den støtte han har brug for, såvel med opgaver som skal gøres færdige og nye som er i ordrebogen, siger Per Hougaard.       

 

e-max.it: your social media marketing partner