VESTHIMMERLAND: I forrige uge blev et nyt turistsamarbejde om Himmerland vedtaget i byrådene i Vesthimmerlands Kommune og Mariagerfjord Kommune.

Selvom det holdt hårdt, blev der efter livlig politisk debat i både Vesthimmerland og Mariagerfjord til sidst opnået flertal for at indgå turistsamarbejdet på tværs af Himmerland - fra Limfjorden i vest til Kattegat i øst, dog uden Himmerlands tredje part, Rebild Kommune, der ønsker at stå alene.  

Destination Himmerland træder i kraft med virkning fra 1. marts 2020. Nu kalder borgmestrene ind til stormøde om den videre proces i samarbejdet. 

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, ser frem til det nye turismesamarbejde: 

Få synliggjort Himmerland
- Først og fremmest er jeg glad og lettet over, at vi i Vesthimmerland og Mariagerfjord står sammen om Himmerland. Vi har hver især meget at tilbyde turisterne, og sammen er vi endnu stærkere. Det gælder i forhold til at markedsføre Himmerland internationalt, og når det gælder om at skabe sammenhæng og kvalitet i de mange oplevelser, vi byder på. Som borgmester har jeg store ambitioner for samarbejdet og vores fælles destination, så lad os komme i arbejdstøjet og få synliggjort Himmerland, siger Per Bach Laursen.
 

Unikke oplevelser
Også i Mariagerfjord Kommune er der glæde at spore over det nye samarbejde i Himmerland. 

- Hvis vi skal have del i den vækst, som omkringliggende destinationer oplever, så er det en forudsætning, at vi går flere kommuner sammen. Turisterne skelner ikke til kommunegrænser, men kører efter unikke oplevelser, og derfor skal kommunerne og erhvervet heller ikke gå op i kommunegrænser. Vi skal derimod glæde os til den synergi og professionalisme, som vi opnår ved at slå kræfterne sammen, og hvor målet er øge omsætningen for erhvervet og skabe endnu bedre oplevelser for turister i Himmerland, siger borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen. 

Stormøde
På baggrund af det nye samarbejde om Destination Himmerland indkalder Vesthimmerland og Mariagerfjord til turisme-stormøde på rådhuset i Aars i næste uge. 

Her vil Vesthimmerland og Mariagerfjord repræsenteret ved borgmestrene Per Bach Laursen og Mogens Jespersen orientere om processen med at danne det nye destinationsselskab. Turistdirektør i VisitVesthimmerland Jimmi Stæhr-Petersen og Turistchef i VisitMariagerfjord Kristina Lehmann Schjøtt vil hertil også orientere om det store potentiale Himmerland har som nyetableret turismedestination: 

- Vi ser frem til at orientere om det nye samarbejde og de potentialer turismen har i Himmerland. Det bliver dejligt at tage hul på det store arbejde med vores fælles turismeerhverv med nye mål og ambitioner. Samarbejdet giver vore to kommuner mulighed for at satse mere fokuseret på turismen til gavn for både udviklingen og omsætningen, siger Jimmi Stæhr-Petersen og Kristina Lehmann Schjøtt. 

Stormødet byder også på et indlæg af turismeforsker Peter Kvistgaard, der vil give sit bud på, hvordan destinationssammenlægningen kan sikre turismeerhvervet vækst i en stigende konkurrence i turismelandskabet.

 

e-max.it: your social media marketing partner