VESTER HORNUM: I dag skiftede ejer og ansat roller hos DL Auto i Vester Hornum.

Indehaver Danny Lausten overdrog både skruenøgler og nøglen til værkstedet på Flejsborgvej 10 til mekanikersvend Nikolaj Poulsen. 

Overtager sin læreplads
Et skifte der har været aftalt siden 1. juli, hvor Nikolaj Poulsen efter knap tre år hos Toyota i Aars vendte tilbage til sin gamle arbejdsplads hos DL Auto, hvor han i øvrigt også er udlært. 

-Jeg er glad for at være vendt tilbage, og nu kan starte op som selvstændig mekaniker, selvom det er på en lidt trist baggrund. 

Trækker sig på grund af smerter
Indehaver af DL Auto, mekaniker Danny Laustsen har siden 2012 haft problemer med kroniske nervesmerter i nakke og ryg som har betydet mange smerter under arbejdet i værkstedet.  

-Jeg har brugt mange timer på smerteklinikken og spist mange smertestillende piller. Udslaget kom da lægerne fortalte mig, at det ikke kunne blive bedre, snarere værre, ved at fortsætte som mekaniker. Lange dage på værkstedet og smerter er en dårlig cocktail, særligt fordi jeg har måttet erkende, at der er flere opgaver jeg ikke længere kan klare, såsom at bøje nakken tilbage og arbejde på undervognen af en bil oppe under liften. Det er noget af et nederlag, forklarer Danny Lausten, for jeg har været mekaniker det meste af mit arbejdsliv.  

DL fortsætter som bilforhandler
Men der bliver til gengæld mulighed for at følge sin ”lærling” på sidelinjen, mens han selv vil føre DL Auto videre som bil- og trailerforhandling.  

Danny Laustsen rykker tilbage til de lokaler, som ligger i forbindelse med hans privatbolig, hvor DL Auto oprindeligt startede op i 2003. I 2005 opførte han den helt nye værkstedsbygning ved siden af, som Nikolaj Poulsen nu har forpagtet til NP Auto. 

Nikolaj Poulsen er 27 år og bor privat i Overlade. I 2010 kom han i lære hos Danny Laustsen og DL Auto. Her var han i 6 år indtil skiftet til Toyota.  

Luksus at overtage komplet værksted
-Selvom Danny og jeg altid har arbejdet godt sammen i værkstedet som ligeværdige kollegaer, så skulle jeg altså også lige prøve at ”være hjemmefra”, for jeg har altid haft drømmen om at blive selvstændig, fortæller Nikolaj Poulsen.  

- Jeg tror på Nikolaj, og det er også derfor jeg har tilbudt ham at forpagte værkstedet, inklusiv inventar og værktøj, Jeg vil gerne give ham en god start som selvstændig, for hans faglige niveau er jeg ikke tvivl om. Jeg blev sjovt nok selv selvstændig som 27-årig efter at være blevet udlært hos Flejsborg Auto og nogle år som mekanikersvend hos Autogården i Farsø sammen med Kim Løve. Så jeg ved hvordan det er at tage springet i den alder. Og jeg ved også hvad det koster at investere i værksted, lifte, apparatur og værktøj. 

Får et godt samarbejde
Og så er jeg også sikker på, at vi får et godt samarbejde, for det kan jo godt tænkes, at jeg har nogle biler i min autoforhandling der skal ses efter, siger Danny Laustsen.  

Mens Nikolaj tager alle mærker biler og varevogne ind på værkstedet til reparation, så er det til gengæld de såkaldte minibiler Danny vil sælge foruden trailere af mærket Variant.

 

e-max.it: your social media marketing partner