ERTEBØLLE: En ny lokalbog med historier fra Vesthimmerland er netop udgivet, denne gang fra egnen omkring Strandby og Ertebølle.

Bogen titel er ”Ertebølle historier, - fortalt af en degnunge” og er skrevet af Bjarno Finderup.  Bogen er udgivet på forlaget Kahrius og er til salg hos forfatteren selv.

Bogen fortæller med humor og glimt i øjet hovedsagelig om 40`ernes og 50`ernes originaler og om folks kamp for at klare de almindelige hverdagsfornødenheder. 

Der fortælles i bogen bl.a. om hvordan børnene måtte bruge deres fantasi og naturen i alle deres lege i Ertebølle, som forfatteren også beskriver som en af verdens kendteste og vidunderligste landsbyer. 

Bogens godt 200 sider indeholder vidt forskellige anekdoter og fortællinger, f.eks. om ”Bjerget”, ”Wolle på heden”, ”Royalt besøg”, ”Maren og Bang”, ”Vindueskikkeren”, ”Uldkræmmer Ludvig”, ”Gunnar Mælkemand”, ”Julen i skolen”, ”Ertebølle under krigen”, ”Min legekammerat Ruth” og mange flere, i alt omkring 50 små historier er det blevet til i bogen, som er rigt illustreret med billeder i sort/hvid og farve.  

Bjarno Finderup er født ud af en søskendeflok på fem i januar 1940. Han har tidligere udgivet to andre bøger: ”Hieroglyfferne var hermeneutiske i 1980 og ”Da universet kom nærmere” i 1984.

 


Bjarno Finderup har igen udgivet en bog. Denne gang en fornøjelig bog med masser af små lokalhistorier fra Strandby og Ertebølle egnen.

 

e-max.it: your social media marketing partner