FARSØ: FarSØ Festen afholdt i sidste uge sit årlige repræsentantskabsmøde med klubberne bag FarSØ Festen, nemlig FUIK, Farsø KFUM HK, Farsø Rideklub og Farsø Motionsklub.

Større overskud end forventet
Farsø Festen kunne med glæde fordele et overskud på 117.000 til deling mellem de fire klubber, betydeligt mere end de foregående år. I 2018 udgjorde det kr. 68.000.

-Overskuddets størrelse overstiger det vi havde regnet med, fortæller formand for FarSØ Festen, Ole Winkler, for som bekendt havde vi nogle nye udgifter til teltleje, som vi ikke har haft før.    

Større telt og flere gæster
Men til gengæld betød det lejede og større telt også plads til 100 gæster mere fredag aften i forbindelse med grisefesten. Og de gik til den, som tydeligt kunne mærkes i baren.  

-Vi måtte hente ekstra forsyninger af drikkevarer hele to gange under grisefesten, fortæller næstformand Palle Bro Kristensen, der dermed slår fast at grisefesten er den store årsag til byfestens store overskud og at velvillige sponsorer var med til at holde ekstraudgiften på kr. 40.000 til teltet nede.

Vi gør det igen næste år
Men hensyn til teltet, så er de to komitemedlemmer slet ikke i tvivl om at man gør det samme næste år, altså lejer teltet. Teltets beskaffenhed, størrelse og den professionelle måde teltfirmaet har håndteret pladsen og klaret op- og nedtagningen, kan vi slet ikke selv håndtere, selvom flere frivillige stod klar til at give en hånd.

Og så vil vi også rose Vesthimmerlands Kommune for det nye dræn, som betød at festpladsen ikke sejlede som de foregående år. For også i 2019 blev FarSØ Fest ugen særdeles regnfuld, men det kunne vi tage meget afslappet – og det gjorde gæsterne også, fortæller Ole Winkler, der husker et hoppe-legeland med børn iført regntøj.

Som erstatning for det tidligere tivoli, entrede FarSØ festen nemlig i 2019 med et hoppe-legeland til børn.

-Vi var meget spændte på hvordan det blev taget imod, siger Ole Winkler. Men hoppe-legelandet inkl. rodeotyr, boksebold, skydetelt og snackvogn havde det byfestgæsterne efterspurgte, hvad enten man var stor eller lille og til et prisniveau, hvor alle kunne være med. Vi har derfor igen lavet en aftale med Østergaards Underholdning til FarSØ festen 2020 og altså det samme med teltudlejningsfirmaet. Det giver os ro i 2020 med det på plads, i forhold til i år hvor der var mange nye ting vi skulle forholde os til, efter at Frederiksens Tivoli havde meldt ud at de ikke kom til Farsø.

En vigtig ting skal vi dog have styr på til næste år, fortæller Ole Winkler. Vi gør meget ud af at fortælle at alle velkomne til FarSØ festen også selvom man er kørestolsbruger eller dårligt gående. Men i den forbindelse har vi altså glemt, at der også skal være et handicaptoilet. Det sørger vi for til næste år.

Ellers forløb FarSØ festen uden de store tekniske problemer hvilket også skyldes at byfesten for to år siden fik nyt el. At der alligevel var strømudfald et par gange under festen, skyldtes overgang i nogle ølanlæg i baren.                                     

Med andre ord kan vi nu koncentrere os om at kigge på tiltag i programmet.  

Vi havde stor succes med beer pong ved fire borde Formand Ole Winkler, næstformand Palle Bro Kristensen, kasserer/sekretær Anette Engsig, Bendt Bro Kristensen, Lars H. Larsen og Morten Rosengren som er ny i komiteen og erstatter Frederik Magnussen. Charlotte Lindvig Jensen, som er udtrådt af komiteen, vil stadig være medhjælper på sidelinjen med bl.a. byfesthæftet.  

 lørdag aften for de unge, men vi kan fortsat godt tænke os at de kommer tidligere på aftenen. Søndag eftermiddag kunne vi også godt tænke os flere gæster i teltet. Vi er meget åbne for forslag, siger Ole Winkler.  

Opbakningen fejler ikke noget
Men opbakningen fejler ikke noget. Den siger vi tusind tak for. Det er den der gør det sjovt at være en del af byfesten og byfestkomiteen, siger Ole Winkler.  

På repræsentantskabsmødet blev det bekendtgjort at Lars H. Larsen afløses af Kris Rokkedahl Hansen i byfestkomiteen. De øvrige medlemmer er formand Ole Winkler, næstformand Palle Bro Kristensen, kasserer Anette Engsig, sekretær Tina Snedker, Bendt Bro Kristensen og Morten Rosengreen.

 

e-max.it: your social media marketing partner