FARSØ: I dag starter billetsalget til den 26. udgave af Nytårskoncerten med Aalborg Symfoniorkester i Dronning Ingrid Hallerne.

Nytårskoncerten er hvert år set frem til med spænding med hensyn til repertoire og solister.

Tilbage til fredag aften
Men for det første vil det glæde mange, at vi er rykket tilbage til det vante afholdelsestidspunkt, nemlig en fredag aften, nærmere bestemt fredag den 10. januar, fortæller formand for Farsø Kulturråd, Karen Pedersen og fortsætter:  

Vi fik sidste år tilbudt en eftermiddagsforestilling om lørdagen, men det vakte ikke begejstring i Farsø, så vi er nu vendt tilbage til fredag aften. Det håber vi giver udslag på billetsalget. Koncerten skal have i omegnen af 500 tilhørere for at hænge sammen økonomisk, selvom vi i kulturrådet i år har været ude at skaffe flere sponsorer for at få den traditionsrige event til Farsø.

-Men med de kapaciteter og det repertoire som symfoniorkesteret har planlagt for nytårskoncerten 2020, så er vi meget optimistiske. Vi ved i hvert fald det bliver en storslået oplevelse. Derfor håber Farsø Kulturåd også at en billet til Nytårskoncerten i Farsø vil være en perfekt julegave for musikelskere, opfordrer Karen Pedersen.

Wienermusik
Nytår, wienermusik og vals. Det er tre ting, der hører sammen og måske også det vi forbinder mest med en nytårskoncert. Dette gælder også for nytårskoncerten 2020, som vil være et program fyldt med musik fra Wien. Den røde tråd i programmet bliver ”vals” og lige netop ¾ dels takten har mange komponister prøvet kræfter med.         

Aftenens to fantastiske solister Elise Caluwaerts og Peter Lodahl, der bl.a. begge har været tilknyttet Operaen i København, vil kaste sig ud i ¾ dels takter af Verdi og Lehár og slutter sig til orkestret i ”Wienerblut”. Elise vil synge den helt igennem fantastiske ”Frühlingsstimmen” af Johan Strauss. Aalborg Symfoniorkester spiller de berømte toner fra ”An der schönen blauen Donau” og valsetoner fra både Tjajkovskij, Lumbye og Bernstein.   

Søren Dahl som konferencier
Søren Dahl(kendt fra samtaleprogrammet Dahl på Hack)er aftenens konferencier. Han vil med små historier og glimt i øjet lede tilhørerne igennem de skønne toner. Bare han nu ikke begynder at danse vals også!.

Fra Søren Dahl lyder det: -Jeg glæder mig til at fejre nytåret med to vidunderlige solister og det mest sprudlende symfoniorkester vi har her i landet og som det vigtigste: Jeg skal fejre det med det nordjyske publikum. Så bliver det ikke bedre. Jeg har et par musikalske overraskelser med og har været i skarp træning.

SE ANNONCEN FOR NYTÅRSKONCERTEN HER

 

e-max.it: your social media marketing partner