FARSØ: 52 års erfaring indenfor herreekvipering og 39 år med egen butik. Det er en æra, der nu slutter hos Tøjeksperten i Farsø.

Jens Røschmann, der i sin tid gik i lære hos Carl Magnus Lundsgaard på Nørregade 2, og i 1980 sammen med sin kone Lone Røschmann overtog butikken som Tøjeksperten, har nu solgt butikken.  

Sidste dag på fredag
Sidste dag som indehavere af ”Det Lokale Klædeskab” som butiksparret selv har fundet på som slogan for butikken, er på fredag.  

Når klokken slår 17.30 lukkes butiksdøren og nøglerne overdrages til butikkens nye indehaver 33-årige Danny Wulf Petersen.  

-Vi bliver jo ældre og ønsket om at sælge har været kendt i nogle år, fortæller Jens Røschmann og fortsætter:  

Udstrakt service i gammeldags forstand
-Tøjeksperten i Farsø er kendt for sit udvalg og sin udstrakte service i gammeldags forstand. Det har hele tiden været vores håb, at det kan føres videre under en ny ejer.
 

Danny har arbejdet hos i flere år og kender vore kunder. Han har samme indstilling om god service, og vi kan derfor med sindsro give stafetten videre, siger Jens Røschmann. 


Jens Røschmann i sin vante rolle som herreekviperingshandler gennem 52 år, nemlig at yde sine kunder en god service. 

Og under betegnelsen service går eksempelvis at mand og kone kommer ind butikken for først og fremmest at klæde manden på med nyt tøj.  

-Jeg finder tøjet frem, rådgiver om stil og størrelse, Manden trækker i tøjet og fruen nikker ja- eller nej, griner Jens Røschmann.  

Og som kunderne ved bedst, altid med følgeskab af en frisk bemærkning og højt humør fra kludehandleren selv.  

-Er vi heldige, ja så besøger fruen lige dameafdelingen også, når de nu er her, tilføjer Jens Røschmann om baggrunden for at Tøjeksperten i Farsø helt utraditionelt også har en dameafdeling.   

Derudover har butikken også en afdeling med profilbeklædning til firmaer og foreninger samt en skrædderordning om tilretning af tøj, eksempelvis habitter og andet tøj der købes i butikken.   

Netop kendskabet til kunderne gør at kunderne foretrækker at handle høs Tøjeksperten i Farsø.  

-Kunder, efterspørgsel og prisniveau har ændret sig meget gennem den tid vi har haft butik. Men vi har hele tiden holdt på, at det skal være et bredt og dybt udvalg tilpasset vore lokale kunder, sammen med en udstrakt service, der omfatter god rådgivning og en skrædderordning i huset, der har skullet kendetegne butikken, fortæller Jens Røschmann.

Trofaste kunder fra hele Vesthimmerland
Men det at drive butik har også været en livsstil og en glæde som gerne skulle smitte af på kunderne. Og det har butiksparret da også en klar fornemmelse af, idet det trofaste kundeunderlag gennem årene har spredt sig over det meste af Vesthimmerland, der i øvrigt i sommerhalvåret er blevet suppleret af en pæn del turister/sommerhusbeboere.    
 

Engagement rækker ud over at drive butik
At drive butik i Farsø har rakt langt ud over egen butik, for Jens Røschmann har også ad flere gange været formand for Farsø Handelsstandsforening. Desuden var han initiativtager til Foreningen til Udsmykningen af Farsø By, der under handelstandsforeningen etablerede flagallen og flagkorpset og med flere årlige aktiviteter samlede ind til julebelysningen i Farsø by.  

Med andre ord har Jens Røschmann aldrig været bange for at gå forrest for handlen i Farsø.  

Selvom butikken er solgt er han fortsat formand for FUIK’s Venner, der bl.a. sælger juletræer til fordel for den lokale fodboldklub.

Vil nu være ”vicevært”
-Men ellers vil jeg anskaffe mig kost, kittel og lue og være vicevært på Nørregade 2, for bygningen ejer vi stadig, Og hvis Danny behøver gode råd, kan han blot stikke hovedet ud af døren, så kan han få dem, griner Jens Røschmann og fortsætter:
 

- Nej, jeg er rigtig glad for at der er unge mennesker, der tager udfordringen op.  

Jeg håber at alle glade kunder fortsat vil træde indenfor døren og bakke op om at man kan handle tøj lokalt med stort udvalg, slutter Jens Røschmann.

 

e-max.it: your social media marketing partner