FARSØ: Lions klubber over hele verden opfordrer alle skoler til at lade børn i alderen 11-13 år tegne en plakat under teksten: Vejen til fred.

Jeanette Simonsen, der er lærer på Farsø Skole for bl.a. 6 b, tog udfordringen op og lod klassen deltage.

Alle skulle fortolke hvorledes de opfattede ”Vejen til fred”. Det kom der 21 helt fantastiske fortolkninger ud af.  Meget forskellige, men alle havde de et budskab om hvordan man kunne få fred i verden.

Jeanette Simonsen fortæller, at eleverne gik meget op i at udtrykke de tanker de havde om fred, men at få det ned på tegnepapiret var ikke lige let for alle.
 

Når Peter Møller fra Lions Farsø ser alle de meget forskellige tegninger, bliver han meget imponeret over hvor meget børn i den alder tænker på fremtiden og på de mange uhyrligheder der sker i verden.

- Mest imponeret blev vi alle i Lions klubben over Mia´s tegning, fortæller Peter Møller.
Nu hvor der er tale om 30 året for Berlinmurens fald, har hun skitseret den på den nederste halvdel af papiret, og trappen op til regnbuen og den fredelige verden bliver smallere og smallere. Det synes vi er nogle meget store og voksne tanker, så der var ingen tvivl, det var Mia´s tegning der skulle vinde og sendes videre til bedømmelse for hele Danmark. Der kommer den med i konkurrencen om den bedste fortolkning iblandt de indsendte tegninger i Danmark, og sendes så videre til bedømmelse på verdensplan.

 

e-max.it: your social media marketing partner