VESTHIMMERLAND: Landsbyudvalget afholder traditionen tro årsmøde for de vesthimmerlandske landsbyer.

Årsmødet afholdes i morgen aften(7. november) på Ranum Efterskole. Uddelingen af Årets Landsbypris er en aftenens højdepunkter.

Otte indstillinger har Landsbyudvalget modtaget til årets landsbypris. Prisen skal glæde og anspore landsbyerne til at arbejde med fortsat udvikling. Prisen kan gives til en forening, en landsby, en landsbyildsjæl eller et projekt og skal være en påskønnelse for en ydet indsats i en af de vesthimmerlandske landsbyer.

Otte indstillinger
De otte indstillede er:  

1.”Spis sammen gruppen” i Overlade er indstillet for deres indsats med det årlige arrangement med fællesspisning og foredragsaften. 

2+3.To indstillinger går til henholdsvis Ranum Borger- og Erhvervsforening og Ranum by for at kæmpe sig fra en ”død by” til nu at være en by med masser af aktivitet og sammenhold. 

4.Heidi Nielsen og Birgit Christensen er indstillet for deres store engagement i Skivum, især i og omkring Skivum Forsamlingshus. 

5.Per Sørensen er indstillet for sit store engagement i Hvalpsund Borgerforening, hvor han har været med i 15 år. Per er blandt andet forgangsmand for projekt ”Leg- og bevægelsespark i Hvalpsund”. 

6.Hornum er indstillet for at være et godt sted at bo. Byen har en gode skole samt det at byen ligger i trygge og rolige omgivelser. 

7.Vegger er indstillet som mulighedernes landsby – et sted hvor alle vil hinanden det bedste. Der er rigtig mange ildsjæle i byen og hver og en fortjener et skulderklap. 

8.Lizzi Axelsen fra Louns er indstillet for sit enorme engagement i beboerforeningen og byen i det hele taget. Lizzi beskrives som et plus for byen. 

Indlæg fra Landdistrikternes Fællesråd
Aftenen byder, udover prisuddeling og spisning også på indlæg fra Formanden for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard, som vil komme med input om fremtiden for landdistrikterne. Derudover er der drøftelser i de fire lokalområder, valg til Landsbyudvalget. 

Musik af Mikael K.
Aftenen afrundes med musikalsk indslag af Mikael K som er kendt som en farvestrålende singer/songwriter, der mestre det danske sprog – og tilmed er en underfundig historiefortæller. Mikael K er desuden kendt som TV vært på programmet ”Ditlev er en sang”.

 

e-max.it: your social media marketing partner