FARSØ: De to søskende Johs. V. Jensen og Thit Jensen er med deres nye bofælleskab i Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet i Søndergade 48 i Farsø, som åbnede for en måned siden, kommet tættere på hinanden.

Et tæt samarbejde mellem de to tidligere museers støtteforeninger har derfor også lagt lige for.

Efter nedlæggelsen af støtteforeningen Thits Venner og en ændring i vedtægterne for Støtteforeningen for Johannes V. Jensen Museet er den nye fælles støtteforening med navnet ”Johannes V. Og Thits Venner” nu en realitet.  Det skete ved en ekstraordinær generalforsamling sidste onsdag i det nye fælles museum.

Den nye støtteforening fortsætter nu frem til næste generalforsamling med en ekstraordinær stor bestyrelse, idet Inge Yde Frederiksen, Mona Jensen og Lillan Gross fra Thits Venner er fulgt med over i den nye fælles støtteforening som fra Johs. V’s støtteforening i forvejen består af Else Marie Spanggard Drost Hans Støttrup Jensen, Esther Sørensen, Inger-Lise Jæger og Lizzi Husted.

Ved den efterfølgende konstituering blev det besluttet at Else Marie Spanggard Drost er formand, Hans Støttrup Jensen er næstformand og sekretær og Mona Jensen kasserer.

Det kan i øvrigt oplyses, at Hans Støttrup er formand for selve Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet.   

Støtteforeningen Johannes V. og Thits Venner har til formål at støtte Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet ved at stille frivillig arbejdskraft til rådighed for museets drift og ved at yde tilskud til museet. Foreningen arrangerer foredrag og andre aktiviteter, der udbreder kendskabet til Johannes V. Jensens og Thit Jensens forfatterskaber og øvrige kulturelle virksomhed. 

Flere arrangementer og kræfter på nyt fælles museum
Men hensyn til foredrag og aktiviteter i 2020 er man allerede godt i gang. Med dobbelt interesse for forfatterne - og også dobbelt kapacitet i støtteforeningen forventes der 2-3 arrangementer på museet om måneden, som vil helt sikkert både have medlemmernes – men også andre, der interesserer sig for Farsøs to berømte bysbørn.    


Helene Kragh-Jakobsen(t.h.) er den nye støtteforenings første æresmedlem. Hun har i flere årtier via bøger, foredrag og guidede rundvisninger udbredt kendskabet til såvel Johs. V. Jensen og Thit Jensen

Første æresmedlem
Ud over en ny samlet støtteforening, så har den også allerede fået sit første æresmedlem.  

- For dit mangeårige og dedikerede arbejde med at formidle Johannes V. Jensens og Thit Jensens forfatterskaber ønsker foreningen i taknemmelighed at udnævne dig til æresmedlem, lød det fra Else Marie Spanggaard Drost til Helene Kragh- Jakobsen ved udnævnelsen her til aften.  

Som æresmedlem vil man fremover kontingentfrit være medlem af Johannes V. og Thits Venner og være velkommen til frit at deltage i alle foreningens og museets arrangementer.

 

e-max.it: your social media marketing partner