FARSØ: Æblehøsten er forbundet med efterår og forberedelser til en mørkere årstid, som også er en hyggelig årstid. Derfor inviterede Farsø Rådhuscenter i denne uge til æblefest, hvor æblerne selvfølgelig havde en central rolle, men butikkerne diskede også op med ”tilbud med bid i”.

Torsdag blev alle kunder budt på en gratis pose æbler – og der var nok at dele ud af, da der var indkøbt 1.000 kilo af de velsmagende æbler og pærer af forskellige sorter.

Fredag havde Brovejens Frugtplantage indtaget Centertorvet med æbler, pærer, most og honning. Med sig havde de Levendegørelse fra Vesterbølle, som raspede og pressede æbler i en lind strøm, som til sidst endte som velsmagende gylden most i glas og dunke. Mens man ventede kunne man passende blive budt på en friskbagt æbleskive, som de tidligere butiksindehavere Pylle og Jens Peder Harbo stod for.

Lørdag havde Centertorvet besøg af køkkenpigelauget og snapselauget fra Herregården Hessel. Også her var æblerne naturligvis i fokus. Køkkenpigerne stod for en lækker æblesuppe med flødeskum på toppen, som faldt de mange prøvesmagere – altså kunderne i Farsø Rådhuscenter i særdeles god smag. Æblesuppe var en meget almindelig dessert på landet i gamle dage og nu er den altså vakt til live igen. Det vidnede de mange forespørgsler til opskriften på den lækre suppe i hvert fald på. Det samme gjaldt snapselaugets flere forskellige udgaver af æblesnaps lavet på alt lige fra paradisæble og granatæble til gode gamle danske æblesorter.  

Desuden var centret pyntet op til æblefest af FGU Himmerland, tidligere kendt som Produktionsskolen Kongshøjgaard.                  

 

e-max.it: your social media marketing partner