GEDSTED: I uge 43 påbegyndtes et arbejde på Gedsted Kirkegård, der betyder, at belægningen ændres således, at adgangen til kirken bliver mere brugervenlig for kirkegængere med rollator og for dem, der sidder i kørestol.

Den nuværende belægning, der alene har været chaussésten ændres således, at der skabes en sti i den nuværende belægning. Stien vil blive skabt af jetbrændt Bordursten granitfliser, der udlægges som to parallelle bånd med en afstand på 30 cm.

Samtidig hæves belægningen ved indgangen til kirken, således der vil være niveaufri adgang til kirken.

I forbindelse med etableringen af stien, har menighedsrådet fået fremstillet en granitflise udformet som det hellige fiskesymbol. Kirkegængerne vil fremover møde ”Fisken”, når de går ind i kirken.

Fisken blev som det første nedlagt af sognepræst Asger Staugaard Nielsen og stenhugger Jacob Brodersen under overværelse af Menighedsrådet, entreprenør Poul Hummeluhr og arkitekt Henning Pilgaard.

Formand for Gedsted Menighedsråd, Ole B. Sørensen siger:

-I menighedsrådet er vi rigtig glade for, at det er blevet muligt at forbedre adgangsforholdende til kirken. Det har i flere år været et ønske fra flere af vore ældre kirkegængere. Samtidig synes vi det var vigtigt, at belægningen udgør et æstetisk sammenhæng med kirken og kirkegården.  Det synes vi, at vi får her. Endelig er vi glæde for detaljen med Fisken, som var et af de første kristne symboler for Jesus Kristus. 

Belægningsarbejdet forventes færdiggjort umiddelbart inden jul.Kirkegængerne vil fremover møde ”Fisken”, når de går ind i kirken og samtidig vil belægningen ved indgangen til kirken blive lavet niveaufri af hensyn til dårligt gående og kørestolsbrugere.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner