FARSØ: Det sprudlede af talent, kreativitet og kunst, da Farsø her til eftermiddag og aften tog imod Kulturkaravanen, der havde valgt Farsø Rådhuscenter til deres premiere på deres turné rundt i Nordjylland.

Som det hører sig til en premiere, var der flere velkomsttaler på Centertorvet i Farsø Rådhuscenter.

Fra næstformand i Vesthimmerlands Kulturudvalg, Niels Heebøll lød det: Der venter os noget særligt grænseoverskridende i utraditionelle rammer. 

 

Fra regionrådsmedlem Jørgen Hansen lød det: I(Kulturkaravanen – red.) er et godt eksempel på hvordan vi får kulturen ud at leve i en større del af Region Nordjylland.

Fra formand for Farsø Handelsstandsforening, Jørgen Højrup Jensen var der en vis stolthed over at Farsø var blevet valgt – og sågar som premiere by. Vi har valgt Farsø Rådhuscenter, for det er her folk kommer naturligt, og det er det sted i Vesthimmerland hvor der kommer flest mennesker dagligt.

Og der var i den grad syn for sagen denne dag, der var trangt af mennesker omkring Centertorvet i forbindelse med velkomsten. Flere mennesker kom til efterhånden som de fik fri fra arbejde.

2
1
3
4
6
5
7
8
9
10
11
13
12
14
16
15
17
18
19
20
22
21
24
23
25
26
28
27
30
29
31
32
33
34
35
36
37
38
39
41
40
42
43
44
45
46

Kulturkaravanens program var sådan tilrettelagt, at hver optræden blev fremført to gange – på nær velkomsten naturligvis. Det betød, at nåede man ikke forestilling nr. 1., så tog man bare nr. 2 i stedet.

Mange utraditionelle scener blev taget i brug. Den Kgl. Ballet optrådte eksempel midt inde i Rema 1000 hvor hylder og podier var blevet skubbet til side, således både balletdans og de flerehundrede tilskuere kunne være der.

 

Utraditionelt var det også at tre musikere fra Aalborg Symfoniorkester spillede op blandt vinreolerne i Super Brugsen. Det skulle vise sig at butikslokalets akustik var særdeles egnet til de musikalske toner.  

De fleste gav sig derfor god tid til at nyde kulturen, der ud over optrædener og bød på installationer.

Eksempelvis bød Kunsten i Aalborg Kulturkaravanens besøgende på en åben workshop, hvor diverse køkkenudstyr – lige fra røreskåle til håndpiskere blev fastgjort på kunst, lygtepæle og andet ved Farsø Rådhuscenters indgang fra Søndergade - med køkkenfilm. Men også to skoleklasser fra Farsø Skole havde været i gang. 4X udstillede hos Kop & Kande, hvor udgangspunktet var at eleverne skulle tegne sig selv og derefter bygge portrættet op i papmaché. Papmaché var også materialet for 4Y, som havde formet primært sko og tasker i dette materiale, som blev placeret side om side med skoene hos Stil & Sko. 4Y optrådte også med en kunsthappening.

Af andre lokale aktører fandt man Vesthimmerland Kulturskoles talenthold, elever fra Vesthimmerland Gymnasium og Motionsholdet 60+.
Sidstnævnte optrådte så utraditionelt som imellem kølediskene i Super Brugsen.  

 

e-max.it: your social media marketing partner