FARSØ: Farsø virksomheden Detectronic A/S, der i 1986 blev stiftet af Søren Øgaard og i 2011 fik ny ejer, rykker nu videre, nærmere bestemt til et erhvervsområde i Aalborg SØ, tæt på relaterede videns- og udviklingsvirksomheder samt motorvejen.

Kort og godt er Detectronic blevet for avanceret til Farsø.

-Ikke noget ondt om Farsø, men der er nogle omstændigheder omkring virksomhedens fortsatte udvikling vi er nødt til at tage højde for nu, siger direktør Brian Poulsen.

Detectronic har siden midt 80’erne udviklet og produceret vejeudstyr, metaldetektorer og avanceret røntgen systemer til fødevareindustrien. I starten til danske virksomheder og i dag til hele verden, hvor 95% af det avancerede udstyr  går til eksport.

Detectronic er i den grad blevet en international virksomhed og skal for at operere internationalt kunne udvikle og tilpasse produkterne til hver enkelt aftager.

Udvikling udgør derfor i dag en større del af virksomheden, og derfor er Brian Poulsen sammen med flytningen også gået sammen med en virksomhed, der råder over de ingeniører og højt kvalificerede medarbejdere der er brug for.

-Vi producerer i mindre grad maskinerne i Danmark. Det er blevet for dyrt, siger Brian Poulsen

Det betyder at Detectronic fra at have klejnsmede ansat til at serieproducere, i dag i større grad har ingeniører ansat til at udvikle og tilpasse hvert produkt.  

Denne type medarbejdere er svære at hente til Farsø, siger Brian Poulsen. Vi har gjort det bedste vi kunne gennem flere år. Medarbejdere har pendlet til Farsø, men har efter et stykke tid kastet håndklædet i ringen grundet transporttiden. Det har selv en omfartsvej med 10 minutters mindre køretid til motorvejen ikke kunnet imødegå.                                

Detectronic har pt. 18 ansatte. 10 ansatte i udlandet og 8 inklusive ham selv, der nu flytter fra Farsø til Aalborg. Med flytningen til Aalborg regner Brian Poulsen med at kunne ansatte yderligere to medarbejdere inden for kort tid.  

Lokalerne på Røjbækvej i Farsø, der i øvrigt er ejet af Detectronics tidligere ejer Søren Øgaard, er lige nu ved at blive ryddet.

 

e-max.it: your social media marketing partner