VITSKØL: For 13. år i træk byder foreningen Den Levende Middelalder til Middelalderdage på Vitskøl Kloster. Traditionen tro finder dagene sted i den første weekend i skolebørnenes efterårsferie. 

-Vi er gået væk fra at have et egentlig tema for middelalderdagene fordi vi vel efterhånden kan kalde det en tradition med middelalderdagene på Vitskøl og gæsterne ved hvad de får, siger foreningens formand Bo Jakobsen.  Vi gør vort bedste for at pirre gæsternes nysgerrighed og bruge alle sanser når de møder, mærker og rører ved og oplever middelalderen.

Helt nye på pladsen er dog to middelaldergrupper ved navn Scramasax og Custos Vituli, som begge med optrin og fortællinger inddrager gæsterne i middelalderens levevis. Det kan gå hårdt til engang imellem når en rask fysisk afstraffelse bruges for at stoppe dem der bryder lov og orden eller udviser uhøvisk optræden.

Helt lokalt debuterer også Nyffwe Sildefiskerne (sildefiskerne fra Nibe) med spændende foredrag om sildens store betydning for Limfjordsområdet i middelalderen.  Dengang udspandt sig en voldsom konkurrence imellem Løgstør, Nibe og Aalborg i kampen om magt og penge.

Ridderen af Ildhesten har været med næsten alle år og vel nok den eneste aktør på middelalderdagene som måtte drage en tur på sygehuset i løbet af weekenden; men hurtigt kom op på hesten igen.  Flere husker den bloddryppende ridder, der blev hjulpet og plejet af samaritterne. Uanset hvad så garanterer den tidligere Europamester i middelalderkamp Ole Bach for underholdning på topniveau.

Se her hvilke aktiviteter der finder sted i efterårsferien

 

e-max.it: your social media marketing partner