DOLLERUP: KFUM-spejderne fra Strandby, Ullits og Vegger har været på fælles weekendtur på Lejrgården i Dollerup.

Lederne og de store spejdere mødte ind fredag aften. Spejderne blev delt i tre grupper. I træerne var der hængt 100 poster op. Grupperne slog med terning og skulle finde posten og løse opgaven for at komme videre til næste post.  Lederne pressede spejderne ved at spille musik, selv løse opgaver og løbe rundt mellem dem. Spejderne blev sendt i seng kl. 22 for at blive vækket igen kl 24. De skulle på smuglerløb. Nogle af lederne havde gemt sig i mørket og fangede spejderne, når de mindst regnede med det.

Lørdag morgen mødte de små spejdere d.v.s. bævere og ulve ind på lejren. Temaet for årets lejr var vikinger. Vikingeskibet lå udenfor og var klar til at sejle.  For at komme ind i lejrgården måtte spejderne gå via broen ”Bifrost”.

spejderne blev inddelt 6 grupper og indtog borgene Aggersborg, Fyrkat, Trelleborg, Lindholm Høje, Nonnebakken og Vallø Borgring. Dagen blev brugt på at blive viking. De lavede bælter til deres kapper ved hjælp af rebmaskinen. Skjoldene blev fint malet og dekoreret med stor omhu. Vikinger har også sværd, og det skal være skarpt. Sværdet skulle pyntes med bånd, som de vikingeflettede. Det krævede samarbejde og præcision. De fik lavet nogle fine bånd. Vikingerne pyntede sig gerne, så spejderne lavede træperler og armbånd. Odins øje fik de i en pung.

Spisesalen var dekoreret med runesten, vikingernes verdenskort, vikingeskib og Thors hammer. Aftensmaden var grillet gris med kartofler og salat. Det smagte godt, og når spejderne var færdige med at gnave benene, så kastede de dem ind i midten af kredsen og forsøgte at ramme spanden. Det var sjovt.

Efter lejrbål med sang og smålege var det nogle meget trætte børn der blev sendt i seng.

Søndag morgen kl 5.30 blev alle vækket for at komme på vikingetogt. De besøgte Odins gård. Teksten på runestenene fra Jelling og Skivum blev oversat. Thors hammer blev støbt i tin hos gudernes smed Vølund. Hos krigsguden Tyr blev sværdene dekoreret med varme jern fra bålet. Spejderne måtte hjælpe Balder med at få skibene ud at sejle ved at flytte vand. Hos gudinden for ungdom Ydun bed de til æblet for at forblive unge.  Hos Heimdal lavede de en regnbue.

Ved andagten blev skabelsen i biblen og skabelsen i følge den nordiske mytologi sammenlignet med sang og plancher.

Formiddagen gik med gudernes kamp. De trak tov og skød med bue og pil. De udfordrede hinanden ved holmgang på en planke og trække fedtpind. Thors hammer skulle holdes i strakt arm og en af pigerne havde en god arm. Stridsvognen blev kørt stærkt, så græsset stod om kusken. Vallø borgring vandt konkurrencen.

Lejren sluttede af med besøget af en falkoner med sin fugl. Han og spejdersønnen gav en fin opvisning og fortalte om fuglen.

Forældrene kom over middag for at hente nogle trætte men glade børn, der var blevet mange oplevelser rigere.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner