GEDSTED: Der var hæder til fødevareproducenten ”Den Gamle Foderstof” i Gedsted, da ”International Food Contest” blev afviklet i Herning i sidste uge.

Gourmetprisen arrangeres af Mejeriforeningen som en del af ”International Food Contest”, der hvert år afvikles i Herning af den danske mejeribranche. Men i modsætning til de flere end tusind mælkeprodukter, som i hovedkonkurrencen vurderes på rent mejeritekniske kvaliteter, præmierer Gourmetprisen sine vindere ud fra en bredere gastronomisk kvalitetsforståelse om velsmag og lækkerhed.

-Med Gourmetprisen vil vi gerne demonstrere vigtigheden af, at vi som mejeribranche ikke alene fokuserer på høj fødevaresikkerhed og konsistens produktkvalitet, men at der også arbejdes målrettet med udvikling og nyskabelse og de særlige hensyn, der skal tages, hvis man som virksomhed vil appellere til de dygtigste danske kokke og kulinariske frontløbere, der i de her år så effektivt har sat Danmark på det gastronomiske verdenskort. Jeg kan ikke huske, at vi noget tidligere år har haft så mange produkter med i konkurrencen med klokkeklar appeal til restauranter og markedets mest kræsne private forbrugere. Det er vi meget tilfredse med, fortæller Gourmetprisens koordinator Pia Damgaard Beck fra Mejeriforeningen.

Da støvet i smagelokalet havde lagt sig, stod ét produkt tilbage som vinder i hver af konkurrencens fire kategorier. Caféen og ismejeriet Den Gamle Foderstof vandt kategorien ”Konsummælksprodukter og iscreme” med en ”Kaffeis med knas”;

Dommerenes vurdering lød således:”Imponerende mejerihåndværk, der lykkes med at være både flødecremet og sprødt, meget præcist tilsmagt med en perfekt disponeret sødme og en meget naturlig og behagelig kaffesmag. Skøn og innovativ kaffedessert”.

I 2019 var det 8. gang, Gourmetprisen blev afholdt i sit nuværende format.

LÆS OGSÅ: Gedsted Mejeri fik LAG-støtte på et afgørende tidspunkt

 

e-max.it: your social media marketing partner